Programul Sarbatorilor Iasului, la un sfert de secol. Gheorghe Zamfir, Holograf, Directia 5, Inna si Carla’s Dreams canta la Iasi

0
51

 Primaria Iasi a finalizat programul Sărbătorilor Iaşului, o sărbătoare care anul acesta implineste un sfert de secol. Aceasta editie coincide cu o serie de modificari care se refera la mutarea Târgului Meşteşugarilor de pe strada Palat în Piaţa Unirii şi pe strada Lapusneanu, dar si mutarea Parcului Distractiei de pe strada Samisegetuza, în incinta ştrandului municipal. De asemenea, focul de artificii de la Palat nu va mai avea loc în acea locaţie.

Am primit sute de mesaje din partea ieşenilor şi am ţinut cont de ce ne-au spus că trebuie să se întâmple, de nuanţa pe care trebuie să o dăm acestor evenimente şi modul în care acestea trebuie să se petreacă. Faţă de ediţiile trecute vor fi trei modificări. Astfel, Târgul Meşteşugarilor, care anii trecuţi avea loc la strada Palat, va fi mutat în Piaţa Unirii. Acolo vor fi amplasate 50 de corturi noi, care vor fi aşezate în careu. Vom face o zonă de intrare şi una de ieşire. Sonorizarea va fi comună. A doua noutate este legată de strada Sarmisegetuza. Viaţa oamenilor din proximitatea acestei străzi devenea un calvar pe perioada acestor evenimente. Zgomot. fum, mizerie. De aceea toate evenimentele le vom duce în zona ştrandului. Vom pune la dispoziţie toată suprafaţa de acolo. A treia noutate este legată de focul de artificii din faţa PalatuluiDe foarte multe ori, Palatul Culturii putea fi pus în pericol de focul de artificii. Anul trecut am avut un astfel de incident. Noroc că ne-am organizat foarte bine, dar una dintre rachete a plonjat în acoperiş, depreciind puţin tabla, motiv pentru care am luat decizia, la Revelionul din 2015, că nu voi mai trage niciodată focuri de artificii din faţa Palatului Culturii”, a spus primarul Mihai Chirica.

Pe 16 octombrie, focul de artificii va fi mutat de pe locaţia Palatul Culturii, pe Splai Bahlui.

Ideea mi-a venit sâmbăta trecută, să facem concertul pe podul Avram Iancu care are forma de piramidă, pe care vor sta luminile. Tot pe pod va concerta şi formaţia Holograf”, a spus Mihai Chirica.

Startul Sărbătorilor Iaşului va fi dat în acest an pe 8 octombrie, atunci cand marele actor, Florin Piersic, va sustine la Iasi un emoţionant spectacol- „Pur şi simplu”.

„Iaşul studenţesc în sărbătoare” este un alt eveniment care vine să puncteze mediul studenţesc, acesta urmând a se desfăşura în zona Facultării de Chimie. Evenimentul va dura 3 zile şi va fi deschis de trupa Maxim. Pe  9 octombrie, Ţăndărică şi Bosquito vor susţine un concert la Iaşi, iar pe 10 octombrie va concerta Lidia Buble.

Palasul se implica in Sarbatorile Iasului

Pe 12 octombrie va avea loc concertul artistului Gheorghe Zamfir – „Simfonic”, în complexul Palas.

Palas suportă toate costurile care de obicei erau mai mari decât formaţia însăşi, în ce priveşte asigurarea scenei, sonorizare şi infrastructură, pentru a susţine acest concert. Palas-ul suportă toate costurile, noi vom veni doar cu Gheorghe Zamfir, Francesco Napoli, Irina Baian, Orchestra Filarmonicii „G. Enescu” şi Orchestra Radio”, a spus Mihai Chirica.

Pe 13 octombrie va avea loc eveniemntul “Iaşul sărbătoreşte româneşte”, un concert de muzică populară cu Matilda Pascal Cojocăriţa, Veta Biriş, Marius Ciprian Pop, Ion Paladi, Doina Moldovei, Ştefan Pintilie şi Laura Lavric.

Pe 14 octombrie va avea loc Seara Valorilor, în Sala Mare a Teatrului Naţional din Iaşi iar pe 15 octombrie va avea loc concertul din Piaţa Palatului, acolo unde vor concerta Direcţia 5, Nicoleta Nucă, Carla’s Dreams şi Inna.

Edilul a anuntat faptul ca editia din acest an va costa mai putin de 2,7 milioane lei, suma alocata anul trecut pentru organizarea evenimentelor din programul sarbatorilor.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 64