Proiect inedit la nivel national: acces gratuit pentru prescolarii din Iasi la cursuri de engleza

0
66

Grădinița cu Program Prelungit Nr.4, în parteneriat cu Centrul Lingvistic Twinkle Star, organizează a IX-a ediție a activității “LET’S PLAY”, sub egida Inspectoratului Școlar Județean Iași.

În premieră, la ediția din acest an, peste 1.000 de copii în vârstă de 4-6 ani din județul Iași vor avea acces gratuit în perioada 1.03-14.04.2022 la cursuri online de limba engleză, pe care le vor parcurge de acasă cu ajutorul părinților, folosind o platforma educațională, ghidați de un profesor specializat.

Peste 40 de grădinițe au aderat până în prezent proiectului iar peste 1.300 de părinți s-au înscris prin intermediul acestora pentru a beneficia de un loc gratuit, astfel încât copilul lor să înceapă studiul limbii engleze. Programul educațional furnizat de centrul lingvistic Twinkle Star începe pe 1 martie și se va desfășura până pe 14 aprilie 2022. Unitățile școlare se pot înscrie până pe 12 februarie iar părinții care se califică în proiect vor primi confirmarea de participare după data de 25 februarie.

Programul gratuit din cadrul proiectului “Let’s Play” inițiat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 alături de Twinkle Star și aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Iași oferă copiilor un bagaj minim de cunoștințe de limba engleză, necesar la debutul școlarității. Felicit și susțin această activitate unică la nivel național, este îmbucurător să desfășurăm, chiar și în condiții de pandemie, un program interactiv gratuit care ne ajută să sprijinim copiii în dobândirea cunoștințelor de bază de limba engleză”, a declarat prof. Mihaela SIMION, Inspector Școlar pentru Educație Timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Modalitatea de desfășurare:

⭐ Pe durata cursului online “English is Fun – Let’s Play” copiii vor învăța vocabular de bază în limba engleză iar părinții îi vor susține pentru a parcurge lecțiile și vor realiza împreună activitățile din platformă.

Pe parcursul activităților de tip “Mom & Me” / “Dad & Me” copiii vor deprinde pronunția și vocabularul de bază (culori, numere, animale, corpul omenesc, obiectele din casă, alimentele etc.). Nu este necesar ca participanții să aibă în prealabil cunoștințe de limba engleză, aceștia vor primi acces la materiale interactive iar activitatea este ghidată de profesor.

Din dorința de a încuraja copiii și din pasiunea pentru limba engleză, am realizat ceea ce mulți numeau imposibil – cel mai mare centru lingvistic din țară de limba engleza și germană. Dorim ca prin intermediul Let’s Play, cu sprijinul părinților, să întărim în inimile micuților încrederea în forțele proprii, prin lecțiile de limba engleză. Sunt prima persoană din România care a înscris preșcolari la examenele internaționale Cambridge English și sunt convinsă că proiectul Let’s Play poate fi începutul în studiul limbii engleze pentru mulți copii. Lecțiile noastre introductive sunt interactive și copiii le îndrăgesc. Tot ce trebuie să facă părinții este să aloce 50 de minute pe săptămână, timp de 6 săptămâni, pentru a parcurge împreună lecțiile, și apoi să se bucure de rezultate. Fără efort, copiii deprind la acest curs noțiuni de bază iar timpul petrecut împreună cu părintele care este cel care îi facilitează accesul la activitățile din platformă va fi baza învățării cu drag a limbii engleze. Tehnicile și metodele din cadrul cursului “English is Fun – Let’s Play” realizat special pentru pentru preșcolari sunt furnizate de profesori acreditați Cambridge și formatori în metode de predare interactivă”, a precizat Ruxandra Rață-Bucevschi, manager și fondator Twinkle Star.

Atât Grădinița cu Program Prelungit Nr.4, Centrul Lingvistic Twinkle Star, cât și cele 25 de grădinițe partenere care s-au alăturat până în prezent acestui program educațional doresc ca învățarea să fie un prilej de bucurie pentru cei mici, având în vedere că în perioada de pandemie preșcolarii nu au mai putut participa la cercuri lingvistice sau opționale, astfel achizițiile de limba engleză au scăzut sau au stagnat.

34,6% dintre cei 1.328 părinți care au răspuns la sondajul Let’s Play nu s-au jucat în limba engleza cu copilul lor

Proiectul “Let’s Play” este conceput astfel încât părintele este implicat și poate constata direct achizițiile pe care le face copilul pas cu pas și va putea să-și ajute copilul să îndrăgească engleza, prin joc și joacă și metode interactive. Pe lângă a le insufla copiilor încrederea în forțele proprii, astfel încât să aibă un start bun în învățarea limbii engleze, ceea ce le va oferi nenumărate oportunități pe viitor, părinții și copiii au astfel noi alternative pentru a petrece împreună timp de calitate.

Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Iași, inițiatoarea concursului Let’s Play, propune părinților și copiilor lecții de exersare a limbii engleze. Astfel, venim cu soluții, printr-un program gratuit, astfel încât în perioada de pandemie Covid 19 copiii să poată beneficia de educație de calitate. Acest program care se va desfășura pe parcursul a 6 săptămâni, 1 martie-15 aprilie 2022, îi învață și pe părinți cum trebuie să procedeze, să-i ajute pe copii (tehnici și metode) să inceapă studiul limbii engleze. Împreună, copii, cadre didactice și părinții, pilotăm acest proiect inovativ și vrem să demonstrăm că preșcolarii sunt extraordinari inclusiv în pandemie”, a precizat prof. Vasilica Damaschin, director Grădinița cu Program Prelungit nr. 4 Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 − = 75