Proiectie de film basarabean, eveniment de traditii romanesti si teatrul de papusi, in week-end, la Palas Mall

0
79

Noi zile cu evenimente deosebite îi aşteaptă pe ieşeni la Palas Mall. Cinefilii se vor delecta cu o proiecţie de film basarabean, copiii talentaţi vor prezenta datinile româneşti, iar cei mici sunt invitaţi la teatru de păpuşi.

Sâmbătă este ziua dedicată spectacolelor cu şi pentru copii. De la ora 11.00, pe scena din Atriumul Palas Mall se va desfăşura Festivalul „De la lume adunate şi-napoi la lume date”. La eveniment participă aproximativ 250 de preşcolari din judeţ, care vor să păstreze şi să promoveze folclorul, datinile şi obiceiurile româneşti. Copiii vor încânta publicul cu talentul lor la secţiunile: artă plastică, dans popular, tradiţii, datini, obiceiuri tradiţionale, grup sau solist vocal şi artă fotografică. Festivalul este organizat de Grădiniţa „Sf. Sava”, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. De la ora 18.00, este timpul ca prichindeii de la Şcoala Ioana să prezinte un spectacol de cântece şi dansuri.

Dacă se apropie sfârşitul de săptămână, ştrengarii se pregătesc de teatru de păpuşi. Duminică, de la orele 11.00 şi 17.00, cei mici se vor bucura de întâlnirea lor cu marionetele, unde vor descoperi poveşti şi personaje fascinante.

Tot duminică, de la ora 21.00, cinefilii sunt invitaţi la o proiecţie în aer liber. Parcul Palas va găzdui Seara filmului basarabean, unde vor putea viziona pelicula „Dănilă Prepeleac”. Evenimentul este organizat de Atrag Iaşi, în cadrul Campaniei „Adevărata Basarabie”, şi are ca scop promovarea culturii şi talentelor basarabene în rândul ieşenilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here