Proiecţie de film documentar la Palatul Culturii: “Când pământul vorbeşte”

0
59

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” invită publicul sâmbătă, 27 ianuarie, ora 17.00, la proiecția filmului documentar „Când pământul vorbește”, realizat de Viorel Costea.

Evenimentul va avea loc în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii și se va bucura de participarea domnului prof.univ.dr. Sabin Adrian Luca, manager al Muzeul Național Brukenthal.

„Ocupați fiind cu discutarea unor subiecte care mâine nu vor mai exista sau de care peste o lună nu ne vom mai aduce aminte, ocupați să ne consumăm energia în a discuta efemeride, noi nu ne dăm seama, de fapt, de marile provocări în mijlocul cărora suntem, de locul nostru de pe hartă pe care n-o să-l ni-l schimbe nimeni, indiferent în ce alianță vom fi. Că se cheamă NATO, Uniunea Europeană, locul nostru pe hartă aici rămâne”, spune istoricul Adrian Cioroianu în filmul documentar „Când pământul vorbește” realizat de Viorel Costea.

Organizatorii precizează că filmul documentar reprezintă o încercare de reconstituire a istoriei țării până la Unirea cea Mare, întregul proiect bazându-se pe o documentare laborioasă, pe cercetări arheologice și pe dovezi istorice concludente.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =