Proiecție de film „Regele care l-a păcălit pe Hitler”, la Ateneu

0
62

În preajma aniversării Majestății Sale Regele Mihai I al României, Ateneul din Iași a programat proiecția filmului „Regele care l-a păcălit pe Hitler” sau „Războiul Regelui”, ultima dintre marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial.

Dezvăluită de ultimul Șef de Stat din acele vremuri rămas în viață, MS Regele Mihai I al României, proiecția va avea loc în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan”, a Ateneului din Iași, joi, 26 octombrie 2017, ora 19.00.

„Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale si am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută“.

Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat Romania spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat și o poveste a decepțiilor.

De la Palatul Buckingham spre București, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr Rege ce a îndrăznit.

Regia și Scenariul: Trevor Poots. Producător Executiv: John Florescu. Producător Asociați: Dan Draghicescu & Ștefan Hillerin. Producator Senior: Viorel Chesaru. Camera: Viorel Sergovici Sr. & Lulu Hillerin. Montaj: Mircea Lăcătus. Producția: Chainsaw FILM Production. Post Production: Chainsaw Europe Bucures.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

99 − = 96