Proprietari de vile, chiriasi ai Primariei in caminul social din Canta. Aberatii administrative – chiriasi cu 3 camere de camin

1
56

Caminul social din Canta este, fara doar si poate, locul in care legea nu o face Primaria, prin Directia de Administrare a Fondului Locativ, ci o seama de chiriasi care profita din plin de vidul de control si de pasivitatea administratorilor, pentru a infiinta o …”industrie sociala”.

Imediat dupa aparitia articolului Halucinant! Violuri si camere speciale pentru prostitutie, obiecte furate si jocuri de noroc, in caminul social din Canta”, oamenii au lasat frica deoparte si ne-au contactat in legatura cu o serie de relatari si dezvaluiri care redau o realitate  demna de un ghetou unde se aplica principiul primului venit sau masuri pe picior de forta, nu de un asezamant social guvernat de repartitii pe baza de dosare si gestiune pe baza de controale si masuri radicale.

Repede Ecaterina, titularul de contract de la camera 5 mai are alte doua camere la etajele superioare, potrivit marturiilor facute de vecini, plus ca mai are si …o  vila in Nicolina, pe strada Arhitect Berindei, fosta strada Muncii, dupa podul Nicolina, pe malul apei, stanga, spre crucea lui Frentz. Camera 5, pe care este titulara, nu este locuita de cativa ani, fapt confirmat de vecini si dovedit de listele de plata afisate la intrarea in camin, in care nu figureaza niciun consum pe acea camera. Mai mult, vecinii confirma ca titulara acelei camere nu sta acolo.

„O carat anu trecut, cu taxiurile, nu stiu cati oameni la munca la ea, la vila. Peste camera asta, mai are doua camere la etajul 3 pe numele lu ma-sa, Hriscu Maria, in care, la fel, nu locuieste nimeni. Repede Ecaterina nu are copii, e despartita de barbat si are doua camere in camin, exceptie facand aia in care sta ma-sa. Se lauda prin fata caminului ca a dat 2 mii de euro spaga ca sa ia camerele. L-o sufocat pe Chirica si asta o trimis o comisie. Cand o venit comisia, asta o adunat vreo cateva perechi de oameni, ca sa fie la numar. Cand o venit comisia, „io-te dom’le cati suntem! Dormim pe jos, pe sus, vai de capu nostru”. Comisia, fara sa verifice, le-a facut repartitie”, ne-a spus o vecina.

Un clan din Botosani, subchirias in caminul social al Primariei

O alta camera cu care titularul (n.r. Costea Constantin),  nu mai are nicio legatura, este camera 7.

Si asta are vila pe 7 Oameni. Pe individul asta l-am vazut o singura data, acu vreo 7 ani. O stat vreo cateva luni aici, pana o plecat prin Anglia. Intre timp a inchiriat camera la diverite persoane. Actualmente, camera este inchiriata la o familie din Botosani, care este neam cu el. Nu au nicio forma legala si, cu toate astea, tulbura linistea in camin cu fiecare ocazie. Fac numai scandaluri si mizerie sub geam, si daca le spui te fac cu ou si cu otet. Sunt 6 persoane si la intretinere sunt trecute doua”, a spus o alta vecina

Datoriile au depasit pretul camerelor

Tot in caminul din Canta sunt foarte multi care locuiesc clandestin, veniti de pe la tara, pe unde mor de foame si de frig, iar asta inseamna consum suplimentar inregistrat pe camera chiriasului care ii adaposteste.

Dom’le, daca in caminul asta nu platesti doua-trei luni dezile te zvarle afara, da altii au si cate 60 de milioane de lei la intretinere si stau bine mersi. Peste astia cu vile, mai sunt care au case pe la tara, iar camerele de camin le inchiriaza. Sunt care nu au stat cu anii, de cand li s-a facut repartitia, si tot au inchiriat camerele, cand la unu, cand la altul. In paralel, in alte camere locuiesc cate 5- sau chiar 6 persoane. Am fost in audienta si nu sunt locuri. Si sunt saracii copii prin Germania si muncesc acolo ca sa stranga un banut sa isi ia o amarita de casa…Sunt foarte multe camere goale. Sunt dintre chiriasi care sunt plecati prin Anglia si stau tiganii din Pacuret in ele. Altii au 60 de milioane de lei datorie si nu-i da nimeni afara. Astia de la DAPPP spera ca cine o sa vina o sa plateasca datoriile”, ne-a mai spus o vecina.

Printre campionii caminului la debite uriase a caror recuperare cade in sarcina Termoservice, se numara Hriscu Maria- 23.000 lei, Radu Mihaela – 33.000 lie, Scripcariu Panseluta- 55.000 lei, Chibici Irina- 46.000 lei, Petrea Elena- 34.000 lei, Pascu Elena- 31.000 lei.

Repede Ecaterina face parte din categoria propietarilor din M2 care au primit la schimb, in 2010, in folosinta, ca si locuinte de necesitate, camerele din camin, pentru ea si mama acesteia. Au avut camere in blocul M2, au fost de acord cu demolarea imobilului si, conform HCL, au primit in folosinta, pana la o solutie defintiva cu M2, locuintele din Canta, dar nu pe care nu sunt  proprietare.  Indiferent ce tip de locuinta primesc de la Primarie, atat timp cat au statutul de chiriasi, ei au interdictie pe subinchiriarea locuintei. In ce priveste datoriile mari inregistrate pe listele de plata, acelea sunt debitele altor chiriasi. Este o problema care se va regla in timp, pentru ca vreau sa cunosc individual pe fiecare chirias in parte, ce debit real are. Aceste datorii sunt ale unor persoane evacuate din camin, si care nu au mai apucat sa fie defalcate pe lista, altfel incat sa apara corect”, a declarat Cristian Albisteanu, sefa Directiei Fond Locativ din cadrul Primariei Iasi.

In urma discutiei cu sefa DFL, in caminul Cantra 60B a fost intiat un control in urma caruia a fost evacuata familia care locuia fara forme legale la camera 7. Ramena de vazut ce alte masuri vor fi luate de cei direct raspunzatori de acest camin.

Radu SEICARU

 

 

1 COMMENT

  1. Așa face cetățeanca asta , Ecaterina repede 🙂 da șpagă peste tot in oras , și se crede mare femeie cu relații, umbla cu bărbați însurați, ii cumpara cu bani, a fost tunsa de femeia unuia, dar se considera mare doamna , mare intelectuala , și ea e praf … nu ii mai ajung banii .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 − 36 =