Propuneri de politici publice adresate Ministerului Educatiei, in vederea integrarii scolare a copiilor cu autism

0
68

Asociatia Natională Pentru Copii si Adulti Cu Autism Din România (ANCAAR Iasi) împreuna cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburări din Spectrul Autismului (FEDRA), organizeaza în data de 13 aprilie, ora 10.00, la Hotel Moldova, întâlnirea cu tema “Promovarea exemplelor pozitive de integrare scolară a copiilor cu autism în învătamânt”.

FEDRA – implementează Proiectul „FEDRA, mai puternică în apărarea drepturilor copiilor cu autism” prin care îsi propune formularea unor recomandări și propuneri de politici publice, către Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Ştiinţifice, cu scopul de a promova integrarea în școli a copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) și a semnala aspecte concrete privind măsurile care pot fi luate pentru aplicarea legilor și respectarea drepturilor persoanelor cu TSA.

În cadrul întâlnirii vor fi abordate diferite aspecte ref la integrarea în şcoală, vor fi prezentate rezultatele studiilor de caz și va fi discutată posibilitate replicării modelelor de succes în alte scoli si localităti, în vederea creșterii șanselor de integrare educațională pentru copiii cu TSA. Prin promovarea exemplele de succes documentate, se dorește cresterea gradului de conștientizare la nivel local, atât în rândul profesioniștilor, al părinților dar si a persoanelor /instituțiilor cheie implicate în procesul de integrare în școală a copiilor cu TSA.

La acest eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai părinților, ai organizațiilor neguvernamentale, ai serviciilor publice, profesioniști și orice alte persoane implicte în recuperarea copilului cu TSA. Propunerile discutate la nivel local pentru îmbunătățirea procesului de integrare a copiilor cu TSA vor fi incluse într-un document de poziție pe care FEDRA îl va înainta Ministerului Educatiei Nationale si Cercetării Stiintifice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here