Protest al elevilor de la Colegiul Pedagogic, langa ruinele scolii

0
82

Asociația de părinți de la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași, precum si elevii acestei scoli, au organizat astazi o actiune de protest după ce, în data de 23 februarie, conducerea instituției a decis să mute 600 de elevi din instituția de învățământ, din cauza riscului seismic I al clădirii principale. Clădirea principală a Colegiului a fost inclusă de Ministerul Educației pe prima listă a școlilor cu risc seismic cel mai ridicat în data de 21 februarie. Elevii care învățau în acea clădire au fost mutați în alte trei licee și învață de la prânz. Clasele primare și patru clase de liceu au rămas în căminul Colegiului, fiind recent renovat.
Părinții elevilor Colegiului Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași au anunțat că vor organiza un protest joi, nemulțumiți de faptul că 600 de elevi au fost evacuați din clădirea principală din cauza riscului seismic ridicat în care a fost încadrată de Ministerul Educației și învață acum de la prânz, nu dimineața. Aceștia au fost mutați pe 27 februarie să învețe în clădirea Seminarului Teologic Liceal Ortodox “Sf. Vasile cel Mare” Iași (n. red. clasele de gimnaziu și o parte din clasele de liceu) și la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iași. Clasele primare și patru clase de liceu au rămas în căminul Colegiului, fiind recent renovat.
Colegiul Național Pedagogic “Vasile Lupu” Iași a fost trecut de Ministerul Educației pe lista școlilor cu risc seismic ridicat pe 21 februarie. Două zile mai târziu, pe 23 februarie, pe pagina de Facebook a Colegiului a fost postată decizia conducerii Colegiului de a muta mare parte din elevi în alte școli. Din cauza numărului mare de elevi însă, acești elevi nu mai pot învăța dimineața, ci de la ora 13:15 și termină orele la 19 seara, potrivit deciziei.
Protestatarii vor porni la ora 11:30 din curtea unității de învățământ și se vor îndrepta către Primăria Iași pe traseul Colegiul Pedagogic – Copou – Bulevardul Independenței – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare. Se vor opri în fața Primăriei Iași, unde vor protesta în intervalul 13:30 – 16:30.
Elevii Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și părinții acestora își doresc revenirea de urgență la programul de dimineață și găsirea unei locații în zona Copou unde să învețe toate clasele colegiului. Protestatarii își doresc ca autoritățile locale să rezolve situația până în data de 1 aprilie 2023, altfel amenință că elevii nu vor mai intra la ore.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here