Protest impotriva rectorului Tudorel Toader, in fata Universitatii Al. I. Cuza. “Dinozaurul Toader trebuie sa faca un pas in spate”

0
69

Mai mulţi membri ai Reset şi absolvenţi ai Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi au protestat in aceasta dimineaţa, în faţa Universitatii Al. I. Cuza din Iasi împotriva actualului rector, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Protestatarii ( foto Radio Iasi) au purtat bannere cu mesajele ‘Împreună suntem o voce: studenţi şi absolvenţi UAIC. Demisia, Toader!’, ‘1.294 absolvenţi vă cer demisia’, ‘30.636 de oameni cer demiterea lui Tudorel Toader din funcţia de rector al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ – Iaşi’.

Probabil că nu numai sistemul de învăţământ românesc e vinovat de decăderea asta, probabil şi demoralizarea cu care studenţii şi ex-studenţii o simţim la ‘Cuza’. Aici profesorii nu se schimbă, dinozaurii rămân. Unul dintre dinozauri este Tudorel Toader. El a fost şi politician şi ar trebui să facă un pas în spate. (…) Ca cercetător, ca om care lucrează mult să scrie un text pot spune că nu poţi să stai şi să fii rector pentru a doua oară. Suntem supăraţi. El nu e singurul. Ştim asta şi nu putem să ne prefacem că lucrurile merg bine dacă merg aşa cum merg. De asta şi protestul nostru, de aceea mulţi au semnat petiţia pentru demiterea rectorului Tudorel Toader ’, a spus Alexandru Cohau, cercetător la Institutul de Filologie ‘Alexandru Philippide’ din Iaşi, citat de Radio Iasi.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here