Protest in noroaie, la Popricani. Artizanul Casei Share, gasit vinovat pentru revolta locuitorilor care inoata in noroaie

0
185

La 100 de ani de la Marea Unire, conditiile din unele comune din jurul Iasului nu sunt diferite fata de situatia de la 1918. Sătui de noroaie și de promisiuni fara acoperire, locuitorii din comuna ieseana Popricani, aflata la o aruncatura de bat de Iasi, au decis sa se revolte impotriva actualei administratii.

Locuim la o distanță de 8 km față de centrul orașului Iași, dar ambulantele nu pot ajunge la noi din cauza noroaielor. Domnul primar nu face nimic pentru noi, doar promisiuni înainte de alegeri, dar după… nici nu a mai dat pe aici. Când ninge sau plouă legăturile cu civilizația sunt practic tăiate, nici măcar distribuitorii de alimente nu se riscă să ajungă pâna la noi…”, a spus un locuitor din Popricani.

Avem comuna langa oras si cu toate astea…nu tu drumuri, apa, canalizare, pubele pentru gunoi…, gazul e un vis, asa incat d-le primar Valeriu Pârlog cred ca ar fi cazul sa ne luati in serios si sa rezolvati toate aceste necesitati. Demonstrati ca nu conduceti comuna doar cu numele. Cum altii pot ?”, se intreaba retoric si Cristina Costachescu, o alta locuitoare a comunei.

Protest „Rezist prin noroaie”

Acestea sunt doar cateva dintre probleme pentru care parte din locuitori au hotarat ca este timpul sa se ia o reactie pentru ca lucrurile sa se miste.

Vom organiza un protest pasnic in fata Primăriei Popricani, pe 5 aprilie, pentru a cere drumuri comunale decente, proiecte si, de ce nu, demisia primarului si alegeri anticipate. Ne-am saturat de promisiuni domnule primar. De câteva zile mergeți prin sate si faceți promisiuni . Nu sunteți in campanie electorală.  Noi, ăștia prosti, dar mulți, ne-am saturat, si pe 5 aprilie venim sa strigam tare si răspicat, la ora 10:00, ca nu mai reuistam in noroaie”, a declarat Gradinariu Ioan, unul dintre initiatorii protestului de dinainte de sarbatorile de Paste.

Atitudine ceausista inainte de revolta – „vinovata e diaspora, Soros si filantropii”

Culmea, edilul nu-si recunoaste nicio vina si pozeaza in salvatorul comunei. Mai mult, acesta considera ca protestul este o conspiratie politica pusa la cale de liberali si…de Bogdan Tanase, artizanul Casei Share, un simbol al comunei si un exemplu de bune practici la nivel national.

Nu sunt fondate vorbele acestor oameni, iar cat priveste protestul, acesta nu este autorizat. Este unul in Italia care ii starneste pe oameni. De acuma se rearanjeaza opozitie, cu PNL-ul…Eu vad ceva de genul acesta, sa faca un lucru urat, pentru ca nu fac decat sa defaimeze comuna. Noi de abia ne-am asezat in albia normalitatii. Noi abia acum functionam ca o comuna normala. A, ca nu avem drumuri, ca nu avem apa peste tot, ca nu avem toate utilitatile, trebuie sa acceptam o situatie a trecutului. Este o rusine, dar nu sunt eu cel vinovat, cel responsabil pentru ce nu au facut alti primari inaintea mea. Noi am fost o comuna blocata, cu mari probleme pe care am reusit sa le descalcesc in 2014. S-au terminat lucrurile astea si abia acum aveam o gramada de proiecte finantate. Nu aveam cum sa fac drumuri cu banii mei de acasa. Imi trebuia o absorbtie de fonduri de undeva, dar noi am avut si problema cu conturile blocate…Protestul asta nu e altceva decat o miscare electorala. Este Casa Share, cu prietenul Tanase care mobilizeaza oamenii, si cu frate-su care a fost contracandidatul meu la primarie…”, a declarat primarul Valeriu Parlog.

Pe numele primarului Valeriu Palrog a fost întocmit şi un dosar penal, edilul fiind cercetat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru infracţiunea de conflict de interese deoarece i-a arendat soţiei rezerva de teren a comunei.

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here