Protest spontan al angajatilor de la CET Iasi. Managementul defectuos al Termo-Service naste revolta in sistemul de termoficare

0
60

În cursul dimineții de miercuri, 23 martie 2022, a avut loc un protest spontan la CET Iași. Angajații au cerut salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca revendicarile lor nu au fost luate in considerare de actuala conducere a Termo-Service, respectiv de directorii Alin Aivanoaie si Ciprian Chirita.
Pentru dezamorsarea conflictului de munca de la CET, primarul Mihai Chirica s-a deplasat la fața locului pentru a găsi împreună cu salariații și conducerea SC Termo-Service SA cele mai bune soluții legale de rezolvare a revendicărilor. Ținând cont și de întâlnirile și discuțiile anterioare pe care primarul Mihai Chirica le-a avut cu conducerea SC Termo-Service SA, precum și cu reprezentanții Casei Județene de Pensii și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-au conturat două soluții, care vor fi supuse la vot în următoarea ședință de Consiliu Local, de la finalul acestei luni.
Prima variantă este încadrarea salariaților de la CET într-o grupă profesională superioară de muncă (cu toate avantajele financiare care decurg de aici). A doua soluție este o creștere salarială lunară de 6,5%, care va fi aplicată încă din luna aprilie, de care să beneficieze atât angajații CET cât și alte categorii de salariați din cadrul companiilor subordonate municipalității, potrivit prevederilor legale.
Sunt total de acord cu creșterile salariale pentru angajații din sectorul energetic și nu numai atâta vreme cât legile și resursele financiare ne permit acest lucru. Nu pot promite decât ceea ce îmi stă în puteri, dar avem soluții corecte atât pentru majorări salariale, cât și pentru condiții de muncă mai bune. Sper ca în acest fel și angajații din toate instituțiile subordonate municipalității să își îndeplinească, cu maximă responsabilitate, atât cerințele profesionale, cât și datoria pe care o au față de comunitatea ieșeană”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 − = 59