Prototip de mașină de curse, stație meteo și aparat de monitorizare a funcțiilor vitale, prezentate la Târgul Universităților Ieșene, joi, la Palas

0
63

Pentru al doilea an consecutiv, cele cinci universități publice din Iași își prezintă oferta educațională simultan, la Palas. Elevii din întrega regiune sunt așteptați joi, 20 februarie 2020, la Târgul Universităților Ieșene, pentru a afla toate detaliile despre viitorul lor academic.

Nu știi ce specializare să alegi sau vrei să afli totul despre admiterea la facultate? Te așteptăm pe 20 februarie la Palas, în intervalul orar 10.00 – 19.00, la Târgul Universităților Ieșene. Inițiativa companiei IULIUS are rolul de a le oferi liceenilor din întreaga regiune prilejul de a analiza, în același loc, oportunitățile academice propuse de instituțiile de învățământ superior publice din Iași.

Tinerii interesați vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru a-și face o imagine clară despre viitorul lor educațional de la reprezentanții instituțiilor de învățământ superior și de la studenți. La eveniment vor participa Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Participanții vor afla perioadele de înscriere și etapele de admitere ale celor peste 30 de facultăți, pentru ce specializări pot opta în funcție de domeniul lor de interes, câte locuri sunt disponibile, ce taxe de înscriere sunt percepute, care sunt perspectivele după finalizarea studiilor și multe altele.

Evenimentul creează o platformă de interacțiune directă a liceenilor cu mediul academic ieșean, nu doar la nivel informativ, ci și practic. Și asta pentru că, pe lângă discuțiile de consiliere, vor avea parte și de experiențe deosebite. Studenții de la facultățile tehnice vor prezenta un prototip de mașină de curse creată de ei, cei de la Medicină vor fi prezenți cu un manechin monitorizat pentru funcțiile vitale de un aparat realizat de ei, Științele Agricole vor avea o stație meteo, iar cei de la Arte vor aduce zâmbete cu o păpușă gigant.

În plus, liceenii vor putea participa și la workshop-uri interactive, care îi vor ajuta în orientarea educațională și profesională. Cum îmi aleg o facultate?” și „De vorbă cu angajatorii din Iași. Elevii întreabă, angajatorii răspund” sunt temele prezentate de consilierii educaționali și de specialiștii din companiile de top din Iași, Raiffeisen BANK, Accenture, Endava, Amazon, Conduent. 

Târgul Universităților Ieșene este organizat de compania IULIUS, împreună cu Raiffeisen BANK și Accenture, și face parte din programul „Iași – orașul viitorului tău”, care vizează creșterea atractivităţii Iașului la nivel regional și promovarea lui ca centru educaţional important și oraș ce oferă multiple oportunităţi.

Vino să cunoști toate cele cinci universități publice din Iași și să faci primul pas în viitorul tău educațional!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here