PSD a respins dublarea alocaţiei pentru copii. Printre cei doresc raul copiilor vostri s-au aflat si doi ieseni – Sorin Iacoban si Cristina Nechita

0
82
Comisia de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor a respins proiectul PNL privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Legea a primit aviz negativ în urma celor 11 voturi ale PSD, care s-a opus măririi alocaţiilor pe motiv că nu există fonduri bugetare suficiente. Proiectul a fost respins de Senat, iar decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor. În luna martie, într-un schimb de repici pe reţelele de socializare cu Alina Gorghiu, premierul Victor Ponta afirma că alocaţia lunară peste copii este de 84 de lei. În realitate, alocaţia este de câţiva ani la nivelul de 42 de lei, în ciuda promisiunilor de dublare din perioada USL.
Doi pesedisti de omenie, Cristina Nichita și Sorin Iacoban, rude prin alianță politică ale mămicii năpăstuiților, Rovana Plumb, au votat astăzi contra măririi alocației de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Organizaţia Salvati Copiii Romania a făcut un apel aproape disperat la membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială să voteze acest proiect. Toţi membrii PSD + un reprezentant al minorităţilor naţionale au votat contra măririi alocației. Motivul: nu sunt resurse, deşi Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat public o creștere a încasărilor bugetare față de 2014 cu peste 6,4 milliarde de lei. “Efortul financiar necesar pentru acoperirea alocațiilor propuse este de doar 1, 75 miliarde de lei, adică de aproape 4 ori mai puțin față de încasările de până acum la bugetul de stat”, spune Salvaţi Copiii. Îmi place la nebunie cum ieşenii Nichita şi Iacoban se dau de-a dura pentru o cauză socială”, este opinia jurnalistului George Onofrei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here