RATP a scapat de faliment. Datoriile catre creditori, transformate in actiuni la noua societate de transport

0
44

Pentru a putea iesi din insolventa, RATP a depus un plan de reorganizare ce a fost aprobat, astazi, de consilierii locali, in ultima sedinta ordinara din acest an. Acest plan a avut nevoie de votul actionarului unic, care este Consiliul Local Iasi, motiv pentru care a si fost introdus pe ordinea de zi a sedintei.
Daca nu am fi depus acest plan de reorganizare am fi intrat direct in procedura falimentului. A fost intocmit acel tabel al creditorilor, fiecaruia fiindu-i alocata o anumita suma din valoarea de lichidare a debitorului. Sunt creante care sunt nedefavorizate, fiind vorba de creanta bugetara garantata si de creantele salariale, si sunt creante defavorizate, fiind vorba de creante bugetare. Prin acest plan de reorganizare, toti creditorii pot obtine sume mai mari in situatia reorganizarii decat cea a falimentului”, a declarat Maricel Gherca, directorul RATP Iasi.
Practic, conducerea RATP a propus ca Regia sa se transforme in societate comerciala, aceasta preluand doar debitele care sunt inscrise in plan, ci nu cele reale care sunt in acest moment.
Planul prevede transformarea RATP în societate comerciala si conversia datoriei pe care o are RATP catre Primaria Iasi, in actiuni. Practic, noua societate va avea in capitalul social aceste actiuni care reprezinta in acest moment datoria noastra catre municipiul Iasi”, a precizat directorul RATP.
Potrivit acestuia, datoriile in cauza nu sunt altele decat cele legate de achizitia autobuzelor MAZ (59 milioane lei) si cateva majorari si penalitati, dar si fondul de risc care a fost constituit in vederea ducerii la bun sfarsit a contractului de achizitie a autobuzelor (9 milioane lei)
Planul de reorganizare al RATP urmeaza sa fie depus la Tribunalul Iasi, dupa care va fi supus aprobarii Comitetului Creditorilor iar in urma aprobarii Adunarii Generale a Comitetului Creditorilor, planul de reorganizare va fi aprobat de catre judecatorul sindic şi va putea fi pus in aplicare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 9 =