Razboiul biezadelelor batrane ale politicii! Pe analfabetul de la PSD il deranjeaza gradina zoologica a ganguriciului de la PNL. Unde este interesul public?

0
90

Intr-o asa-zisa scrisoare deschisa, patetica si subiectiva, intitulata „Capul lui Alexe vrem. Grădina zoologică a penelistului, clădită pe corupție și pe fărădelege!”, pesedistul Maricel Popa mai dezgroapa, dupa tabietul obisnuit, cate un os fara niciun zgarci, ros demult de altii. Lupta sa disperata de compromitere publica a lui Costel Alexe, demult clasata din constiinta publica, nu face decat sa-l afunde si mai mult in penibil pe acest mosneag gangav, coleric si deloc agreabil, al carui latrat absurd si balos inca se mai aude, nu se stie prin ce absurd concurs de imprejurari, de la tribuna pesedeului.
Caz școală: jaf la lumina zilei. Penelistul Costel Alexe și-a făcut grădină zoologică în urma unui concurs de infracțiuni și de încălcări flagrante ale legilor. N-are autorizații de construire, procurorii l-au acuzat că a luat mită zeci de tone de tablă și că o parte din lucrări au fost efectuate cu angajați ai statului, în timpul programului. Pe deasupra, investițiile au fost realizate cu bani pe care Alexe și familia sa nu-i aveau și, deci, nu pot fi justificați.
În ciuda tuturor acestor evidențe, Alexe sfidează pe toată lumea: pe procurori, pe judecători, pe ieșenii care l-au votat. În mijlocul acestor uriașe scandaluri, familia Alexe a inaugurat, cu fast, grădina zoologică. Iar în ultimele zile, sute de copii au fost aduși de profesori și învățători la acest domeniu clădit pe corupție și pe fărădelege.
a) Lucrări neautorizate
Recentele dezvăluiri ale presei ieșene au arătat că modernizările și noile clădiri de la grădina zoologică s-au realizat fără ca instituțiile statului să fi emis autorizații de construire. Culmea, acestea ar fi trebuit eliberate tocmai de Consiliul Județean Iași în fruntea căruia se află acest Alexe. Este un exemplu clar că penelistul se poziționează pe sine însuși deasupra legilor. Respectarea reglementărilor este obligatorie pentru muritorii de rând, nu pentru el și familia sa.
b) Tone de tablă drept șpagă
Procurorii DNA au arătat că Alexe, pe când era ministru al Mediului, a luat mită 22 de tone de tablă. Materialele au ajuns fix la această grădină zoologică, în operațiune fiind implicați și fosta soție, dar și doi frați de-ai lui Alexe. Tocmai aceștia sunt cei care acum conduc afacerea din satul Sculeni. În dosarul șpăgii, Alexe și membri ai familiei sale au fost trimiși în judecată.
c) Muncitori ai statului folosiți la fermă
La aceeași grădină zoologică, au argumentat procurorii DNA, lucrători de la „Apele Române” au muncit în timpul programului și cu utilajele statului pentru a curăța mai multe puțuri. Cel care i-a trimis acolo, Petru Avram, cumătrul lui Alexe, a fost trimis în judecată sub acuzațiile de abuz în serviciu și influențarea declarațiilor.
Toate acestea au fost relatate pe larg de presa locală și națională, o parte s-au transformat în dosare penale, iar cei incriminați își așteaptă judecată. Tot legat de această proprietate a familiei Alexe, încă două amănunte:
1) Ca prin minune, drumul care duce la grădina zoologică a fost recent modernizat, fix până în poarta sa.
2) Acum doi ani, un frate de-al lui Alexe a concesionat zeci de hectare de pășune, în aceeași localitate, la prețuri mici din postura de unic ofertant.
Este incredibil că acest individ, Costel Alexe, este în continuare președintele Consiliului Județean Iași. Are pe mână destinele a un milion de locuitori, gestionează investiții de sute de milioane de euro, dar este trimis în judecată pentru luare de mită, instigare la delapidare și abuz în serviciu. Este, deci, judecat în două dosare, după ce procurorii DNA l-au considerat vinovat de comiterea acestor infracțiuni.
Și-atunci, cum să rămână Alexe pe mai departe în fruntea Consiliului Județean Iași? Predă lecții de moralitate și creștinism. Participă la festivități școlare. Ce să-i învețe el pe copii, ce pilde să le transmită?
Ce drept mai are Costel Alexe să ne reprezinte pe plan regional, în relațiile cu oficialitățile din Republica Moldova? Ce bune practici dintr-un stat UE transmite el: cum să iei șpagă 22 de tone de tablă? E un fariseu și trebuie să plece. Acum, nu mai târziu!
” a declarat justitiarul de duminica, Maricel Popa.
Aceasta aratare palida a politicii a omis expresia de capatai a instinctului de conservare – ca atunci cand deschizi gura, expresia prostiei sa nu aiba efect de bumerang asupra ta. In cursul acestui an, Popa s-a aflat in postura penala a lui Alexe, dar cine sa o constate cand justitia ciuguleste din mana politicului!? Seful PSD Iasi detine o ferma desfasurata pe o suprafata de 15 hectare, pentru care a reusit sa deturneze bani publici pentru a asfalta drumul pana la intrarea in propria ferma ce adaposteste, tot in mod ilegal, anumite specii de animale pentru detinerea carora ar trebui autorizatie speciala.
In toata aceasta balacareala porceasca dinte cei doi, nu se vede deloc interesul public pe care acestia ar trebui sa il slujeasca.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here