Razboiul scrisorilor deschise intre „sageata” lui Maricel Popa si „primarul imobiliar„

0
92

Este cert faptul ca proaspatul liberal Mihai Chirica, incearca sa slabeasca organizatia social democrata de la Iasi prin ruperea treptata a oricarei opozitii in CL, lucru pe care l-a reusit cu brio prin cooptarea mai vechilor colaboratori ramasi in PSD, cu ajutorul unor favoruri care au trecut prin consiliu in vazul tuturor. Nu este de mirare ca aceste  favoruri contra voturi sa se tanspuna intr-un orizont scurt de timp, prin trecerea la PNL a unora dintre pesedistii care au tradat directia vantului in sedinta din 30 aprilie. Tocmai de acest lucru ii este frica lui Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, care a apelat la interpusi pentru a-si trage de urechi consilierii pro-Chirica, sau mai bine spus consilierii tributari propriilor interese imediate, nu fabulatiilor unor lideri carora le lipsesc atat verbul cat si fapta.

„Sageata” folosita de MariceL Popa pentru a da expresie nemultumirlor sale a fost deputatul PSD, Bogdan Cojocariu.

Precizam ca acest nou scandal politic a inceput de la votul favorabil da de consilierii PSD pe proiectul în valoare de 21 milioane de euro pentru modernizarea a 14 școli și grădinițe, pentru refacerea Cinematografului Dacia, precum și modernizarea depoului din Dacia, care este primul pas „pentru a înființa o nouă zonă verde de peste 40.000 mp în centrul orașului, în locul depoului de la Gară, pentru un mediu mai curat”.

„Oare aceste proiecte pot pune la îndoială loialitatea acestor consilieri față de orașul lor? Eu cred că nu! Dimpotrivă, procedând astfel, consilierii locali care au votat favorabil au dovedit maturitate, arătând că proiectele pentru Iași nu trebuie să aibă culoare politică!

 Desigur, în politică, la umbra copacilor apar și lăstari. Unii rodesc, unii se usucă, iar alții se transformă în paraziți. Astfel de exemple se mai găsesc în politica ieșeană: politicieni mărunți, ajunși din întâmplare în Parlamentul României, care își schimbă stăpânul după cum bate vântul.

Îi spun deschis lui Bogdan Cojocaru, deputat PSD în Parlamentul României: să vă fie rușine! V-ați cățărat pe votul românilor, iar odată ajuns în fotoliile luxoase din Parlament, ați uitat cine v-a trimis acolo și ce erați înainte de a ajunge parlamentar! În timp ce cadre medicale își riscă viața pentru a salva România de efectele pandemiei, vă întreb care a fost contribuția dumneavoastră la dezvoltarea orașului și județului? Cu ce și cu cât ați contribuit prin activitatea desfășurată în Parlament la bunăstarea ieșenilor? La aceste întrebări trebuie să răspundeți celor care v-au dat votul.

Am să vă trimit cadou un ghid intensiv de învățat limba maghiară, poate veți deveni „parlamentar” pentru Ținutul Secuiesc, pe care îl adorați atât de mult”, a spus primarul Mihai Chirica, intr-o scrisoare deschisa.

Replica nu a intarzia sa apara din zona PSD, tot sub forma unei scrisori deschise adresate edilului de către deputatul  Bogdan Cojocaru

Domnule primar,

Am rămas neplăcut surprins de virulența și agresivitatea cuvintelor pe care mi le-ați adresat. Tânăr fiind, la fel ca și dvs., am considerat că a face public o serie de observații administrației locale nu poate să reprezinte un atac la democrația pe care, chiar domnia voastră o clamați, de ani buni, pentru Iași. Îmi închipui că nu vă este tocmai confortabil, acum, că ați ales să intrați într-un partid aflat în degringoladă.

Cu toate acestea, o să insist în „nerușinarea mea” și o să îmi permit să mai punctez o serie de aspecte, la care îi rog și pe ieșeni să acorde câteva clipe de atenție:

  1. Dacă ieșenii ar trebui să fie mândri cu privire la fondurile atrase de primărie (180 milioane de euro), cum ar trebui să se simtă când Consiliul Județean a atras pentru Iași nu mai puțin de 1 miliard de euro, adică de cinci ori mai mult? Să nu uităm că aproximativ 30% din banii pe care i-ați atras au fost repartizați de guvernul PSD, pe care l-ați hulit atât de mult. Iașul a avut alocată o sumă totală de aproximativ 50 de milioane de euro pentru proiecte europene pe axa prioritară 4, suplimentată ulterior.
  2. Corect ar fi fost să prezentați ieșenilor și proiectele din fonduri nerambursabile pe care Primăria Iași le-a tratat cu superficialitate și le-a pierdut. Amintesc aici neaccesarea celor 12 milioane de euro pentru achiziția de autobuze și tramvaie ecologice, precum și nefinalizarea proiectului pentru realizarea termosistemului la cele trei blocuri turn din Piața Unirii. În ambele cazuri cei care decontează incompetența administrației locale sunt ieșenii, care vor scoate banii din buzunarul propriu să achite contravaloarea creditelor acontate de municipalitate.
  3. În perioada în care am activat ca ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale am accesat peste 500 de milioane de euro, bani europeni, pentru digitalizarea României și susținerea industriei IT.
  4. În ceea ce privește activitatea politică. Când dvs. ați fost plantat la organizația municipală PSD Iași, v-am primit cu brațele deschise și cu speranța unui management nou, bazat pe idei și argumente. Din păcate, după ce v-ați văzut cu sacii în căruță, ați plecat pe ușa din dos și au mai fost buni doar cei care v-au cântat și vă cântă în strună. Îmi pare rău că printre aceștia se mai numără încă și o parte dintre actualii mei colegi de partid.
  5. sunteți pentru moment liberal. Pe mine m-ați găsit social-democrat și mă regăsiți acum, tot social-democrat. Și la bine, dar mai ales la greu. Am ales să respect niște principii, nu să dau bir cu fugiții.
  6. În ceea ce privește activitatea profesională. Nu sunt un „parazit”. Cred, domnule primar, că cei peste 12 de ani petrecuți în mediul privat, în zona de IT, după absolvirea studiilor universitare, dar și perioada de activitate în administrația centrală mă îndreptățesc să sancționez derapajele administrației locale. Indiferent dacă vă place sau nu!”.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here