Reactia deputatului Petru Movila la intentia Guvernului Ponta de a ingradi accesul copiilor in scoli

0
79

Deputatul PMP, Petru Movila, a depus astazi un proiect de lege privind dublarea alocatiei pentru copii si impactul asupra venitului minim garantat, precum si referitor la intentia Guvernului Ponta de a interzice accesul copiilor nevaccinati in crese. PMP atrage atenţia asupra faptului că majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a avut o serie de consecinţe negative, scăpate din vedere. ȋn momentul votului din Parlament: dublarea alocaţiei de stat face ca o bună parte a populaţiei să nu se mai încadreze în prevederile Legii 416/2001 privind venitul minim garantat. În aceste condiţii, impactul pozitiv al majorării alocaţiilor de stat se diminuează, potenţialii beneficiari primind, în realitate, mai puţini bani decât înaintea dublării alocaţiei de la 42 la 84 lei. Concret, la acest moment, dublarea alocaţiei înseamnă pierderea venitului minim garantat şi implicit a asigurării medicale, pierderea ajutoarelor alimentare şi eliminarea, în unele cazuri, a alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Pentru a remedia acest lucru, PMP a depus astăzi, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege de modificare a Legii 416/2001, prin care exclude alocaţiile de stat din seria criteriilor de acordare ale acestui ajutor social.

Totodată, PMP condamnă declaraţiile ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, cu privire la condiţionarea educaţiei pentru copiii care nu sunt vaccinaţi.

O astfel de intenţie a unui membru al Guvernului Ponta este halucinantă şi încalcă toate drepturile fundamentale, constituţionale, ale copiilor. Nu este posibil ca educaţia celor mici să fie îngrădită, iar declaraţiile acestuia contravin Legii 272/2004 privind drepturile copilului, precum şi Constituţiei României, respectiv art. 32, dreptul la învăţătură. Guvernul Ponta trebuie să găsească o altă metodă prin care să rezolve problema vaccinării, dar fără a recurge la asemenea decizii radicale, care nu fac altceva decât să lovească şi să distrugă viitorul a câtorva mii de copii”, a declarat deputatul Petru Movila.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here