Reactia Mitropoliei Moldovei cand un om de afaceri a incercat sa inregistreze la OSIM marca “Sfanta Parascheva”

0
62

Cuvioasa Parascheva starneste fara voie un conflict urias la Iasi. Totul dupa ce unui om de afaceri i-a venit ideea sa inregistreze la OSIM o editura cu numele sfintei. Cum este si unul dintre cei mai mari furnizori de icoane si obiecte bisericesti din zona, respectivul, fost profesor de teologie, s-a gandit ca imbina utilul cu placutul. Cand au auzit una ca asta cei de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei au reactionat vehement.
Acesta este Nicolai Zagnat, un fost profesor de teologie din Republica Moldova care de 15 ani produce icoane si obiecte bisericesti pentru Mitropolia Moldovei.
Cu gandul sa ii prospere afacerea omul a facut demersuri la Oficiul pentru Inventii si Marci pentru a inregistra denumirea de Sfanta Cuvioasa Parascheva si sa isi boteze astfel tipografia.
Am fost si la un targ din Belgrad cand ne-au intrebat din ce oras suntem am zis ca din Iasi si au spus ca este orasul Cuvioasei Parascheva si atunci am inteles ca putem sa ne identificam cu Cuvioasa Parascheva“, a spus Nicolai Zagnat.
Cei de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei nici nu vor sa auda ca cineva vrea sa inregistreze la OSIM numele sfintei. Asa ca l-au convocat pe doritor la discutii si pana la urma l-au convins sa renunte.
Nu putem fi de acord ca cineva, oricine ar fi, persoana fizica sau juridica, sa inregistreze la OSIM aceasta sintagma:SF. Cuvioasa Parascheva. Nu mi se pare firesc acest lucru, ea nu poate fi o marca inregistrata a cuiva anume”, a spus Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.
Numai in perioada hramului din 14 octombrie, Sfanta Parascheva aduce bisericii un profit urias, de cel putin un milion de euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here