Recital de Absolvire Sofia Salajan, pianista minune a Iasului

0
58

Miercuri, 30 mai, ora 17.30, in sala “H. Coanda” a Palatului Culturii Iasi, iesenii sunt asteptati la un eveniment special ce doreste sa incununeze evolutia pianistica a Sofiei Salajan, dupa cei 12 ani de studiu la Colegiul National de Arta “Octav Bancila” Iasi.
Sofia a inceput studiul pianului la varsta de 7 ani iar dupa primul an de studiu a participat constant in competitiii nationale si internationale, aducand Iasului premii valoroase. Dintre acestea amintim Premiul I la Olimpiada Nationala de Muzica, Premiul I la cele mai importante concursuri nationale – “George Georgescu” Tulcea, “Piano ArtIs” Iasi, “Victor Giuleanu” Bucuresti, “Millenium” Bucuresti, “Carl Czerny” Piatra Neamt-, Premiul I la Concursul International de Pian din Nissa, Premiul al II-lea la “Ville de Gagny” Franta, Premiul al III-lea la “Malta International Music Competition for Youth” sau Premiul I la “Dinu Lipatti” Roma.
Activitatea sa scenica este vasta, cuprinzand recitaluri si concerte cu orchestra atat in Iasi, cat si in Cluj, Bucuresti, Botosani, Galati, Barlad sau Bacau.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 62