Reconstituirea unui abuz pus la cale de samsari. Dupa 12 ani de procese, casa parinteasca seamana cu blana ursului din padure.

0
56

Angajati din administratia publica, procurori, politisti si juristi, sunt personaje ale unei increngaturi imorale urzite impotriva unui singur om. Scopul este acela ca Ursu Constantin, un taran din Hadambu, comuna Mogosesti, sa nu intre niciodata in posesia mostenirii lasate de parinti. Ursu Constantin a obtinut inca din 2005 o decizie prin care putea sa intre in posesia mostenirii de la tatal sau, decedat in 1998. Potrivit documentelor prezentate de petent, acesta ar fi trebuit sa fie pus in posesia casei parintesti si a unei suprafete de teren de 0,5 hectare, pentru care, in ciuda sentintelor definitive si irevocabile de punere in posesie, inca se mai judeca cu Primaria Mogosesti. Barbatul sustine ca cei care se opun punerii in posesie sunt primarul si juristul Primariei, nimeni altul decat tatal lui Aurelian Soric, fostul sef al Politiei din Piatra Neamt.

Pamantul nostru l-or dat la altul, in baza unui titlu fals de proprietate. Pentru a nu ma pune in posesie, primarul a facut un fals prin eliberarea unui titlu de proprietate, iar tatalui meu i-a sters calitatea de proprietar si actele anexe O distrus toti copacii din curte si or facut gard si in jurul fantanii. Nu ne-or mai lasat sa bem nici apa. E dreptul nostru de juma de hectar, in intravilan. Am depus o serie de obiectiuni la raportul de expertiza, dar n-am niciun raspuns”, ne-a spus Ursu Constantin.

Satul de dreptatea care nu-si mai arata fata la Iasi, omul a stramutat procesul la Piatra Neamt. Prima sentinta judecatoreasca in acest dosar dateaza tocmai din 2006.

In 2012 am platit numai putin de doi executori judecatoresti, Tufeanu si Dominte, si i-am prins cum beau impreuna cu Soric. Nu a ajuns un gram de pamant la mine. Mai mult, expertiza bunurilor este facuta pe genunchi. Realitatea e ca au instrainat bunurile de la tata si Soric o luat mare parte din bani. Casa si terenul de 0,5 hectare sunt acum la Gaman, un vecin care imi tine aceste bunuri in mod abuziv”, sustine Ursu.

Satul de atatea instante care i-au mancat timp si bani, omul a ajuns sa se adreseze si la DNA Bucuresti, dar s-a declarat scarbit si de reprezentantii acestei institutii care i-ar fi luat in deradere plangerea.

S-au scurs 12 ani, zeci de mii de lei platiti catre experti si avocati, timp pierdut si zeci de termene dar, mai ales, rezolutii ale instantei care au fost tratate in bataie de joc de catre cei in drept sa le puna in aplicare. Primarul comunei Mogosesti a refuzat sa comenteze aceasta speta, sustinand ca asteapta o decizie clara a instantei. In ce-l priveste pe Constantin Ursu, acesta a ramas cu pamantul in dreapta, dusmanii in stanga si dreptatea in cer.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + = 6