Record mondial de alcoolemie la un copil, doborat de un minor din Targu Frumos

0
82

Alcoolemie de 5,15g 0% la doar 14 ani. Acesta este tristul record atins de un minor din Iasi care a consumat alcool in exces si a ajuns in coma la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi. Minorul in cauza a fost adus la spital în comă toxică exogenă grad III, prezentand totodata si hemoragie digestivă, pneumonie de aspiraţie, precum şi o fractură de claviculă, toate pe fondul consumului de alcool. Când starea clinică s-a ameliorat, pacientul de doar 14 ani a declarat că obişnuieşte să consume câte o bere.
Acest caz reprezinta un alt motiv pentru adoptarea legii mele privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate în şcoli. În timp ce legea mea privind obligativitatea educaţie pentru sănătate zace prin sertarele Parlamentului, lipsa educatiei pentru sănătate din şcoală şi familie se vede tot mai mult în afara şcolii. Statisticile ne arată creşterea îngrijoratoare a numărului de adolescenţi care consumă alcool precum şi a cantităţii ingerate. Patru din cinci adolescenţi consumă ocazional alcool, unul din cinci bea frecvent iar 3% beau zilnic cel puţin o bere sau un pahar de vin. Un sfert din ei consumă în cursul aceluiaşi episod peste cinci doze de alcool, ceea ce reprezintă cantităţi mai mari decât adulţii. Aproape jumătate, mai precis 40%, fac acest lucru pentru distracţie. Mai grav este că 50% dintre ei spun ca fac acest gest pentru a uita de probleme, ceea ce sugează apariţia dependenţei la vârste tot mai fragede”, a declarat doctorul Tudor Ciuhodaru.
Precedentul record la alcoolemie îi aparţinea unui pacient de 15 ani: 5,o1g0%. Elevul a fost adus în comă la Spitalul ,,Sfânta Maria” chiar de bunica îngrijorată de starea de rau aparută dupa consumul de ţuică. Recordul de alcoolemie la tinere aparţine unei gravide minore din Hârlău şi este de 1,7g0%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here