Regiotrans sisteaza activitatea de transport feroviar. Rutele spre Harlau si Dorohoi, preluate de CFR Calatori

0
66

Societatea Regiotrans a anunţat că de astăzi întrerupe transportul trenurilor de călători. Conducerea Regiotrans nu precizează când îşi va relua activitatea. Decizia a fost luată după ce Autoritatea Feroviară Română i-a retras transportatorului licenţa, ca urmare a deficienţelor constatate cu ocazia verificării cerinţelor de acordare a certificatului de siguranţă. Astfel, de astăzi, societatea Rregiotrans nu mai poate efectua operatiuni de transport feroviar pe caile ferate din Romania pînă la obtinerea unui nou certificat de siguranţă. In ce priveste asigurarea transportului feroviar de calatori pe cele mai circulate rute, precum Harlau sau Dorohoi, acestea vor fi preluate de CF Calatori.
Trenurile se opresc la o lună de la moartea celui care controla activiatea firmei, omul de afaceri Costel Comana. Acesta s-a sinucis în toaleta unui avion care îl ducea spre Costa Rica.
Comana era anchetat într-un dosar de corupţie şi era acuzat de procurori că încasase ilegal subvenţii de aproape 183 de milioane de lei de la stat. În dosarul Regiotrans, anchetatorii au arestat preventiv două persoane, iar altele sunt cercetate pentru luare de mită şi pentru favorizarea firmelor lui Comana la licitaţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here