Repetitie cu public, expozitie de pictură si terapii individuale pentru femei, la Ateneul din Iasi

0
58

Ateneul din Iasi organizeaza in aceasta seara de 4 noiembrie, mai multe evenimente culturale. Astfel, incepand cu ora 16:00 în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” va avea loc repetitia cu public a comediei “Atenție, aterizăm!” – adaptare a uneia dintre cele mai produse comedii franțuzești de situație din lume, “Boeing Boeing” de Marc Camoletti, în regia lui Daniel Onoae. Pentru a putea participa la această vizionare, doritorii isi vor putea cumpăra bilete de la casieria Ateneului din Iași în intervalul orar 10:00 – 16:30. Prețul biletelor este de 15 lei / 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți, șomeri și pensionari.afis-expozitie-de-pictura-speranta-si-lumina-1000

De la ora 17.00, artista Ioana Stefaroi va vernisa expozitia de pictură “Speranță și Lumină”, pe care Ateneul o va gazdui pana la sfarsitul acestei luni. În deschidere va vorbi Dl Petru Bejan, filosof, eseist și critic de artă, Director al Departamentului de Filosofie al Universitații “Al. I. Cuza” Iași, membru UAP (Uniunea Artistilor Plastici, secția “critică de artă”) Ioana Ștefaroi este născută la Iași, în septembrie 1973, fiind absolventă a Facultății de Stiințe Economice, în cadrul Universității Al. I. Cuza Iași.

Autodidactă fiind, ea s-a format ca artist experimentând de-a lungul timpului cu diverse tehnici. Pictează instinctual, abstract. Tablourile sale sunt presărate de stropi de speranță si raze de lumină, dinamica fiind dată de culorile folosite. Florile apar ca o predominantă, ca un simbol al umanității, cu tot ceea ce cuprinde aceasta: bucurii sau lacrimi, exuberanță sau tristete, prietenii puternice, cutezanță, amintiri sau uitare. O altă prezență notabilă sunt îngerii ce apar de cele mai multe ori fără chip, ei simbolizând oameni și sentimente. Ei sunt o constantă reamintire a divinului ce trăiește în fiecare dintre noi.

Expoziția este susținută de Galeriile de Artă ale Ateneului Iasi, și va fi deschisã publicului în intervalul  1 noiembrie – 30 noiembrie 2016.conferinta-jumatatea-mea-femeia-1000

Tot in aceasta seara, de la ora 18.00, va avea loc Conferinta “Jumătatea mea, Femeia”, sustinuta de terapeutul Ovidiu Dragoș Argeșanu, dup ace, in cursul diminetii, incepand cu ora 10.00, specialistul va sustine terapii individuale. Pentru detalii și înscrieri, cei interesati pot apela numarul de telefon 0729 026970.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here