Reprezentanți ai Asociației Universităților Europene vor veni în vizită de evaluare la USAMV Iași

0
61

O echipă a Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) se va afla în perioada 27 februarie – 1 martie 2019 în vizită de evaluare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi. Procesul de evaluare instituţională derulat de către EUA este destinat să acţioneze ca un sprijin pentru dezvoltarea viitoare a Universităţii şi să promoveze dimensiunea dinamică a instituţiei de a se adapta la cerinţele sociale. Programul de Evaluare Instituțională (Institutional Evaluation Programme – IEP) este un serviciu independent oferit comunității academice internaționale de către Asociația Universităților Europene (European University Association – EUA).

Pe parcursul vizitei, echipa evaluatorilor EUA va avea întâlniri cu membrii comunității academice și studenți ai facultăților din USAMV Iasi, precum și cu reprezentanți ai mediului de business.

EUA – European University Association reprezintă şi sprijină instituţiile de învăţământ superior din 47 de ţări, oferindu-le un forum unic de cooperare şi de conformare cu ultimele tendinţe în învăţământul superior şi în politicile de cercetare. Membrii EUA sunt: universităţi europene implicate în procesul de predare şi de cercetare, asociaţii naţionale ale rectorilor şi alte organizaţii active în învăţământul superior şi de cercetare. USAMV Iaşi este membră EUA din ianuarie 2007, iar ultima vizită a unei echipe de evaluare a fost primită în februarie 2013.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here