Restrictii de circulatie ocazionate de Pelerinajul de Florii si alte evenimente publice

0
59

Primăria Municipiului Iași a emis mai multe dispoziții cu privire măsurile necesare pentru buna desfășurare a unor evenimente programate să  aibă loc în acest sfârșit de săptămână.

Astfel, sâmbătă, 20 aprilie, între orele 10.00 și 11.00, Asociația „Împreună pentru Autostrada A8” va organiza o adunare publică în Piața Unirii.

Tot sâmbătă, Arhiepiscopia Iașilor din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a primit aprobarea pentru a organiza procesiunea religioasă „Pelerinajul de Florii”. Astfel, la ora 15.30 va începe slujba vecerniei la Biserica „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” – Bărboi,  iar de la ora 17.00 se va pleca în procesiune către Catedrala Mitropolitană. Deplasarea credincioșilor se va face între orele 17.00 și 17.40 pe traseul str. Costache Negri (staționare în fața Bisericii „Sf. Sava”) – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (staționare în fața Mănăstirii „Trei Ierarhi”) – Catedrala Mitropolitană.

Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală vor lua deciziile punctuale privind restricționarea circulației, în funcție de necesități. Potrivit organizatorilor, la pelerinaj vor participa aproximativ o sută de preoţi împreună cu numeroși credincioși. Slujba vecerniei și procesiunea se vor desfășura sub îndrumarea Preasfințitului Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

În altă ordine de idei, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” va organiza un eveniment cultural-artistic pe 9 mai, când sunt marcate „Ziua Independenței de Stat a României”, „Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea Război Mondial” și „Ziua Europei”. Unitatea de învățământ a solicitat municipalității ieșene aprobarea de a organiza un moment social-cultural între orele 12.00 și 12.30 pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here