Rețeaua electrică din zona Galata va fi extinsă pentru inca 1400 de ieseni

0
58

Municipalitatea ieseana a semnat autorizația de construire cu numărul 542 necesară pentru autorizarea lucrărilor de extindere a rețelelor electrice în zona Galata. Prin acest proiect, în valoare de 6.623.247 lei și implementat de Primăria Municipiului Iași și SC Delgaz Grid SA, vor fi realizați 6,32 kilometri de linii electrice subterane de 20 kV și 14,4 kilometri de linii electrice subterane de 0,4 kV, la care se adaugă patru puncte de transformare și firide. Investiția vine ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor consultați în cadrul dezbaterii publice inițiate de municipalitate pe marginea Bugetul Municipiului Iași pe anul 2020, dar și a cererilor făcute de aceștia prin alte canale de comunicare.

Numărul estimat de beneficiari din zonă este de 1.400. Străzile pe care se va face extinderea rețelei electrice în zona Galata (tarlalele T46, T47, T48 și T49) sunt: strada Ștefan Dumitrescu, strada Valea Adâncă, strada Prof. Neculai Zamfirescu, strada Prof. Emil Honoriu, stradela Gh. Ivănescu, aleea Gh. Ivănescu, strada Corneliu Baba, strada Ștefan Ciubotărașu, aleea Strugurilor, strada Strugurilor, șoseaua Iași – Voinești, strada Iftimie Bârleanu, stradela Iftimie Bârleanu, aleea Iftimie Bârleanu, strada George Mărgărit, strada Onisifor Ghibu, strada Constantin Gane, strada Aglae Pruteanu, strada Lucia Sturza Bulandra, strada Ion Irimescu și strada Maria Filotti.

Investiția este concretizată prin asocierea Primăriei Municipiului Iași cu SC Delgaz Grid SA, cele două părți urmând să suporte câte jumătate din cuantumul cheltuielilor. Contractul de cofinanțare între Municipiul Iași și SC DelGaz Grid SA a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 16 aprilie 2020. Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect au fost aprobate de Consiliul Local în ședința din 21 februarie 2021. Achiziția publică a serviciilor de proiectare și a lucrărilor a fost organizată de SC DelGaz Grid și a fost atribuită către SC General Tehnic SRL Iași.

De la aceste proceduri au fost parcurse și alte etape obligatorii: obținerea acordurilor proprietarilor de terenuri pe care urmează să treacă rețeaua de alimentare cu energie electrică, încheierea contractelor de asociere și de cofinanțare cu SC Delgaz Grid SA, obținerea altor avize etc.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here