Revolta actorilor de la TNI, de-a rasu plansu – Corban s-a dat drept Vasile Alecsandri iar Hadji Culea s-a facut ca nu aude de demisie

0
78

O parte dintre actorii Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi au susținut, astăzi, o conferință de presă în care au vorbit despre nemulțumirile lor. Printre acestea s-a regasit punerea institutiei intr-un con de umbra, si implicit a actului artistic, din cauza faptului ca Cristian Hadji Culea nu a lansat trupa Teatrului National in festivaluri intenationale, nu există o strategie în alegerea repertoriului sau ca nu au fost accesate fonduri europene din cadrul unor programe cu specific cultural. Pintre actorii nemultumiti a fost si Theodor Corban, actorul principal din mult premiatul „Aferim” a lui Radu Jude. Hatru din fire, la intrebarea unei tinere reporterite de la o televiziune locala despre numele dansului, Corban a spus simplu „Vasile Alecsandri”. Actorii Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi au trimis si un memoriu Ministerului Culturii în care sunt reclamate slabele performanţe ale conducerii instituţiei.
Directorul Teatrul Naţional, Cristian Hadji-Culea, a spus că nu-şi poate înainta demisia din funcţie deoarece este interimar şi nu va răspunde unor acuzații verbale, făcute de unii actori într-o conferinţă de presă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here