Revolta la Ateneul din Iasi. Buget diminuat din pix cu 200.000 euro, in anul Centenar

0
68

Administratia locala condusa de Mihai Chirica isi ia un “vot de blam” tocmai din partea unui director apropiat edilului. Directorul Ateneului din Iaşi, Andrei Apreotesei, s-a aratat nemulţumit de faptul că instituţia pe care o conduce a primit cu aproximativ 900.000 de lei mai puţin. Nemultumirea directorului Apreotesei este cu atat mai intemeiata cu cat institutia pe care o conduce se afla in epicentrul manifestarilor omagiale ale Centenarului, iar organigrama si statutul de functii s-au dimensionat prin insasi trecerea cinematografelor de la RADEF la Ateneu.  

In fabuloasa şedinţă de Consiliu Local in care a fost votat bugetul Centenarului, a fost votată şi fila de buget a Ateneului din Iaşi. Nu este o filă de buget care să semene cu zâmbetul meu, este o filă de buget tristă, din punctul meu de vedere. Este o filă de buget cu aproximativ nouă miliarde şi un pic mai mică decât anul trecut, asta în condiţiile în care Ateneul a ajuns de la 11 angajaţi la 49, în condiţiile în care mai avem vreo patru clădiri în plus. Nici nu ştim cum să catalogăm decizia, însă îmi place să cred că aceste lucruri sunt provocări şi să vedem cât de mult putem şi cât de bine putem. M-aş bucura ca distinsele doamne din Primărie, şi de la Buget, şi de la Finanţe, şi care fac calcule toată ziua, să le văd măcar o dată la unul dintre evenimentele Ateneului, dar nu le-an vazut urma. Probabil sunt foarte ocupate pentru a diminua bugetul Ateneului“, a spus Andrei Apreotesei.

O consecinta majora a acestui buget diminuat, este aceea ca nu numai actul artistic va avea de suferit, ci si investitiile. Asa se face ca proiectul de reabilitare a Cinematografului Dacia, acolo unde se estima o investitie de 2 milioane de euro, a cazut.

La Cinema Dacia, deocamdata nu avem bani decat pentru scaune si nu stim ce se va intampla pe viitor, iar la Cinema Tineretului ramane ca proprietarul, respectiv Primaria Iasi, sa obtina toate avizele pentru a se trece la demolarea imobilului“, a mai precizat managerul Ateneului.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here