Rezultate remarcabile ale studenţilor ieşeni la „Agronomiadă”

0
58

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care au participat la „AGRONOMIADA 2022”, organizată în perioada 12 – 15 Mai, la Cluj-Napoca, au reuşit să obţină rezultate excelente.
Delegaţia USV Iaşi s-a întors de la această ediţie, cu 16 premii şi șase menţiuni. La disciplinele aflate în concurs, studenţii ieşeni au reuşit să fie pe locuri fruntașe la specializările din cadrul agriculturii, horticulturii, industriei alimentare, zootehniei şi medicinei veterinare. Domeniile în care au excelat tinerii ieşeni, au fost: MANAGEMENTUL PROIECTELOR, CONTROLUL CALITĂŢII PRODUSELOR DE ORIGINE ANIMALĂ, CHIMIA ALIMENTULUI, ENTOMOLOGIE, CREȘTEREA PĂSĂRILOR și MORFOPATOLOGIE.
Delegația studenților ieșeni prezenți în acest an la cea mai dinamică competiție a universităților agronomice a reușit să obțină premii la aproape toate discipline din concurs, ceea ce este un rezultat foarte bun. USV Iași își va recompensa suplimentar studenții cu premii în bani, în cadrul unui eveniment special organizat pentru câștigătorii din acest an, pe data de 18 mai, la ora 18:00”, a punctat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.
Competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studenţesc organizat la nivel naţional, menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţi, pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea studiului şi a calităţilor sportive în rândul tinerilor. AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Cluj, Craiova, Iași şi Timișoara. Începând cu ediţia 2014, care a avut loc la USV Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5