Roata, masinutele si casutele de pe pietonal vor fi demontate astazi. Traficul revine la normal

0
72

Începute în mod oficial pe 30 noiembrie 2019, Sărbătorile de Iarnă ale Iașului au ajuns la final. Astăzi, 7 ianuarie 2020, a început demontarea echipamentelor din Orășelul Copiilor (roata panoramică, caruselul pentru copii, pista pentru electroscutere, figurinele tematice etc.), precum și a căsuțelor montate pentru comercianții care au participat la Târgul de Iarnă al Iașului.
Orășelul Copiilor și Târgul de Iarnă au fost organizate pe axa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – strada Lăpușneanu, unde au fost montate aproape 60 de căsuțe.
Din punct de vedere al restricțiilor de trafic, Sărbătorile de Iarnă ale Iașului au început pe 25 noiembrie 2019 și au presupus închiderea, în premieră, până pe 12 ianuarie 2020 a două porțiuni de străzi: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 Decembrie 1989, respectiv strada I. C. Brătianu, de la intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt până la intersecția cu strada Agatha Bârsescu. Odată cu reluarea anului școlar, de luni, 13 ianuarie 2020, tronsoanele de străzi menționate vor fi redeschise circulației rutiere.
„Mulțumim tuturor ieșenilor, dar și numeroșilor turiști care au vizitat orașul nostru și, în particular, Târgul de Iarnă și Orășelul Copiilor, în această perioadă și sperăm că s-au bucurat de Sărbătorile de Iarnă ale Iașului. Cred că, prin brazii împodobiți, iluminatul festiv, figurinele tematice și Orășelul Copiilor, am reușit să organizăm un Crăciun frumos pentru copii și nu numai. În cadrul acestor Sărbători de Iarnă am adus câteva elemente inedite, care au plăcut ieșenilor și turiștilor și pe care le vom organiza și anii următori. Desigur, restricțiile de trafic din zona centrală au creat și anumite inconveniente, pentru care ne prezentăm scuzele, dar credem că bucuria ieșenilor și, în special, a copiilor le-a compensat cu brio”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Următoarele evenimente publice de amploare vor fi organizate de Primăria Municipiului Iași pe 15 ianuarie 2020, în Parcul Copou, de Ziua Culturii Naționale, cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, și pe 24 ianuarie 2020, în Piața Unirii, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here