Roman Iagupov, solistul formației Zdob si Zdub, a primit titlul de cetatean de onoare al judetului Iași

0
85

Consiliul Județean s-a reunit, astăzi, în ședință ordinară și a avut pe ordinea de zi 24 de proiecte de hotărâre. Prin votul plenului, solistul formației Zdob și Zdub, Roman Iagupov, și
frații Vitalie și Vasile Advahov au primit titlul de cetățean de onoare al județului Iași.
Consilierii județeni au aprobat și extinderea parteneriatelor externe. A fost votată încheierea unui acord de cooperare între județul Iași și Raionul Odessa din Ucraina, precum și a unui acord cu Raionul Orhei din Republica Moldova.
Plenul a votat, de asemenea, parteneriatul dintre Consiliul Județean și DGASPC Iași în vederea obținerii finanțării prin PNRR pentru “Reabilitare clădire cămin nr. 2 şi transformarea acestuia în Centru de îngrijire şi asistență pentru persoane adulte cu dizabilităţi Budăi” și pentru proiectul “Creșterea eficienței energetice și refuncționalizarea Pavilionului I1 din cadrul Centrului de Servicii Sociale Târgu Frumos.
Consilierii județeni și-au exprimat acordul și pentru demolarea unor construcți din Strada Sărărie nr. 177 C, aflate în administrarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi, astfel încât să poată fi demarată construirea „Centrului Naţional de Terapie cu Protoni”.
Tot astăzi s-a aprobat alocarea sumelor necesare pentru derularea programului de lucrări al DJADP Iași și finalizarea modernizării DJ 281 B Borosoaia – Plugari, precum și participarea Consiliul Judeţean, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „laşi Infrastructură”. Acest organism are ca scop dezvoltarea infrastructurii pentru transportul rutier de pe raza judeţului Iași.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 − = 64