Romania, locul 16 mondial in ceea ce priveste punerea in practica a limbii engleze

0
85

Romania ocupa locul 16 din 70 de tari evaluate la nivel mondial si locul 13 din 27 de tari din Europa, participante la studiu, in ceea ce priveste competentele de limba engleza pe care le manifesta locuitorii si modul in care acestia reusesc sa le puna in practica, in relatiile sociale si profesionale. Aceste date au fost publicate in EF English Proficiency Index 2015, studiu la care au participat 910.000 de persoane din 70 de tari si demonstreaza existenta unei corelatii reale intre cunoasterea limbii engleze si difersi indicatori precum venituri mai mari sau calitatea vietii mai buna.

Specialistii de la Qdays Educational Holidays, parteneri ai studiului pentru Romania, afirma ca valoarea sistemului lingvistic comun este esentiala in mediul educational si profesional al viitorului apropiat, iar marile centre educationale internationale manifesta un interes crescut pentru tinerii din Romania, datorita usurintei cu care acestia reusesc sa puna in practica abilitatile comunicationale in limba engleza.

In acest context, Qdays Educational Holidays din Romania lanseaza, incepand cu anul 2016, proiectul international “Copiii romani actioneaza in limba engleza”, in cadrul caruia organizeaza 7 tabere internationale de limba engleza, de doua saptamani, in scoli de limba engleza, in 7 orase din 4 tari, cu programe educationale adaptate diferitelor categorii de varsta. Astfel, in perioada 6 februarie – 14 februarie 2016, tinerii cu varsta de peste 11 ani pot alege sa-si exerseze limba engleza in Cipru, in perioada 26 iunie – 10 iulie 2016, adolescenti de peste 16 ani vor merge la Oxford (Anglia), in perioada 10 iulie – 23 iulie 2016, copiii de peste 12 ani au posibilitatea de a calatori in scop educational in Dublin (Irlanda), in perioada 17 iulie – 31 iulie 2016, tineri cu varste intre 12 si 17 ani, in tabara de engleza de la Cambridge (Anglia), in perioada 24 iulie – 7 august 2016, copii de 13-18 ani vor vizita si studia limba engleza in orasul New York, in perioada 31 iulie – 14 august 2016, copiii de 10-16 ani pot participa la tabara organizata la Centrul Grosvenor Hall din Kent (Anglia), iar in perioada 14 august – 28 august 2016, adolescentii de peste 15 ani pot vizita Miami, pentru a studia in scoala de limba engleza de pe plaja acestui oras. Cei interesati sa se inscrie la una dintre cele 7 tabere internationale de limba engleza, pot accesa website-ul proiectului, www.qdays.ro/tabere-internationale/.

Tinerii din Romania au demonstrat ca stapanesc foarte bine limba engleza, iar raportul international arata o clasare foarte buna a tarii noastre din aceasta perspectiva. Cu toate acestea, un indicator foarte important pentru augmentarea experientei comunicationale intr-o limba de circulatie internationala este format din interactiunile sociale si profesionale cu alti cetateni din alte tari. Tinerii din Romania trebuie sa fie angrenati din ce in ce mai des in proiecte educationale intercomunitare, trebuie sa fie pusi in situatii in care sa exerseze proactiv competentele lingvistice, deoarece viitorul lor profesional depinde foarte mult de relatiile interumane, mai ales cu mediile externe. Traim in epoca globalizarii, in epoca Social Media, si trebuie sa ii adaptam pe copiii nostri la trendul mondial, acela de a-i pune in legatura cu semenii lor din alte tari si de a-i motiva sa conlucreze“, declara Andrei Henegar, directorul Qdays Educational Holidays si initiatorul proiectului international “Copiii romani actioneaza in limba engleza”.

Pentru buna desfasurare a programelor, Qdays asista parintii in toata procedura de inscriere, obtinere a vizelor necesare si totodata insoteste elevii la destinatie avand lideri de grup bine antrenati, astfel incat intreaga experienta sa fie una cat mai utila. Inscrierile se fac din timp, locurile fiind limitate pentru fiecare grup in parte. Toate scolile, unde elevii pot urma cursurile, sunt detaliate pe pagina www.Qdays.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here