Cel mai nou hotel din Iasi se racordeaza la sistemul centralizat de termoficare gestionat de Veolia

0
77

Hotelul „Hampton by Hilton” (fostul Hotel „Europa”) va fi alimentat cu energie termica de catre Veolia Energie Iasi. Racordarea cladirii de 15 etaje din centrul Iasului vine in timpul procesului de reamenajare, modernizare si rebranding prin care hotelul va deveni membru al lantului international „Hampton by Hilton”. Decizia conducerii hotelului a fost motivata atat economic, cat si din punct de vedere al cresterii calitatii serviciilor oferite clientilor.
Astfel, dupa racordarea la Veolia, factura la energie termica pentru hotelul Hampton by Hilton va fi cu aproximativ 24% mai mica decat cea platita cu solutia actuala de incalzire (cazane pe gaze naturale).
In plus, hotelul va fi alimentat din magistrala 2 de termoficare, cu modul termic individual. Astfel, conducerea hotelului va decide singura momentul in care porneste caldura, iar apa calda va fi furnizata permanent. Modulul termic va fi monitorizat de la distanta din Dispeceratul non-stop al Veolia, reglarea parametrilor facandu-se in timp util, in functie de solicitarile clientului.
Prin alegerea solutiei sistemului centralizat de termoficare se elimina orice risc de explozie, scurgeri de gaze sau asfixiere si scade poluarea in zona centrala a orasului. Consumul estimat pentru cele 123 de camere, salile de conferinte, centrul fitness si restaurantul hotelului este de 800 gigacalorii/an, echivalentul a 6 blocuri cu 4 etaje fiecare”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.
Hotelul Hampton by Hilton este al cincilea hotel din Iasi care alege sa se racordeze la termoficarea centralizata, dupa ce aceeasi decizie a fost luata și de conducerile hotelurilor Moldova, Ramada, Unirea si Eskada. De asemenea, mai multe institutii de invatamant, cladiri de birouri, institutii de cultura, biserici si centre comerciale s-au racordat la Veolia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here