Ruinele fostei Fabrici de Tigarete si Pasajul „Octav Băncilă” luate cu asalt de artistii stradali in cadrul Festivalului Bridge Delivery Iași 2023

0
158

În perioada 22-24 septembrie 2023, în Parcul „Octav Băncilă” și în zona Fabricii de Țigarete de la  Pasajul „Octav Băncilă” va avea loc evenimentul Bridge Delivery Iași,  o ediție la care participă zeci de artiști din Iași și din țară.

Anul acesta, timp de trei zile vor avea loc mai multe activități la care publicul poate participa în mod gratuit. În Parcul „Octav Băncilă” vor avea loc  ateliere de dans, pictură, artă urbană și de sport, concerte, instalații de artă, spectacole de video mapping, tururi ghidate, activități pentru copii, jonglerii cu lumini și foc, ateliere de percuție, dans, pictură etc.

 Zona Fabricii de Țigarete va fi dedicată artei urbane, iar publicul se va bucura de muzica și de arta graffiti a zeci de artiști din țară. În plus, publicul va putea să îi vadă la lucru pe cei 10 artiști muraliști care vor picta aproximativ 600 metri pătrați. 

Bridge Delivery este o ediție hibrid a festivalului Street Delivery Iași, ce își propune să revitalizeze orașul prin artă și să redea spațiile publice oamenilor. Organizat de Asociația Artipic și Fundația Cărturești, evenimentul creează contextul de exprimare și cunoaștere npentru zeci de artiști consacrați și emergenți. Mai mult, proiectul a reușit încă de anul trecut să înfrumusețeze zona prin crearea celei mai mari galerii de artă urbană în aer liber din Iași și a animat-o prin diverse activități artistice. 

Picturile murale create la Pasajul „Octav Băncilă” și cele care se creeează în cadrul ediției de anul acesta devin puncte de atracție la periferiile țesutului urban ieșean, atât pentru membrii comunității, cât și pentru vizitatori și turiști, care cunosc astfel povești, persoane și evenimente importante din trecutul local.

Bridge Delivery Iași beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași. Programul complet, precum și alte detalii se află pe paginile de Facebook Street Delivery Iași și Artipic.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here