S-a dat startul la inscrierile pentru Loteria Vizelor 2017. Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să ajungi în SUA

0
65

De joi, 1 octombrie, ora 12.00 PM ora de vară a Coastei de Est, au început înscrierile pentru Loteria Vizelor 2017 (Diversity Visa). Anunțul a fost făcut chiar de Ambasada SUA, prin intermediul unui comunicat de presă.
Aplicațiile se transmit în format electronic, cel târziu până pe 3 noiembrie, ora 12.00 PM ora de iarnă a Coastei de Est. Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidență permanentă în Statele Unite. România se află printre țările participante la programul DV-2017.
Înregistrările pe hârtie nu sunt acceptate. Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este www.dvlottery.state.gov. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015 indiferent de întârzierile cauzate de sistem în perioada de înregistrare.
Legea permite o singură înregistrare de persoană. Tehnologia sofisticată folosită de Departamentul de Stat detectează înregistrările multiple. Dacă trimiteți mai mult de o înregistrare de persoană veți fi descalificați.
Participarea la program este GRATUITĂ. Guvernul SUA nu angajează consultanți sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului SUA.
Înregistrările conforme cu cerințele de participare vor rezulta în emiterea unui ecran cu o pagină de confirmare care conține numele și numărul de confirmare al participantului, pagină care va trebui tipărită. Această pagină de confirmare va furniza informații pe care participantul va trebui să le folosească pentru a verifica electronic statutul înregistrării sale la secțiunea Entrant Status Check, disponibilă la www.dvlottery.state.gov.
Numai participanții care au informațiile de confirmare vor putea verifica statutul înregistrării lor, iar în cazul selecționării lor vor putea primi instrucțiuni despre solicitarea vizei și programarea interviului de viză. Numărul de confirmare a înregistrării va putea fi recuperat printr-un link de pe pagina Entrant Status Check folosind adresa de email, numele de familie și anul nașterii participantului.
Participanții pot completa și transmite personal înregistrarea lor sau pot apela la ajutorul altei persoane. Indiferent dacă înregistrarea este trimisă direct de participant sau prin asistența unui avocat, prieten sau rude, etc., se poate trimite o singură înregistrare pentru fiecare persoană, iar persoana participantă în programul DV-2017 este responsabilă că informațiile sunt corecte și complete.
Toți participanții la program indiferent dacă au fost selecționați sau nu, pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet Entrant Status Check la www.dvlottery.state.gov. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2017.
Instrucțiunile pentru programul DV-2017 se găsesc pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html sau pe pagina de internet a Ambasadei SUA la București la http://românia.usembassy.gov/vize/diversity.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here