S-a deschis primul „apeduct” peste Prut! Apa cu cloramina, livrata de ApaVital ca apa pura, catre doua raioane din Republica Moldova

0
54

Consiliul Judetean Iasi si implicit ApaVital au semnat primul contract de lucrări din cadrul proiectului privind extinderea conductelor de alimentare cu apă potabilă din stația de tratare Chirița în Republica Moldova.
Contractul de lucrări a fost atribuit firmei CASREP S.R.L. Iași, are o valoare de 1.545.337,17 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 4 luni de la emiterea ordinului de începere. Prima subtraversare a râului Prut se va realiza între localitățile Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova). De acest proiect vor beneficia 13 localități din Raioanele Ungheni și Nisporeni, cu o populație de aproximativ 30.000 de locuitori.
În următoarele etape ale extinderii conductelor de alimentare cu apă în Republica Moldova vor mai fi realizate încă trei traversări ale râului Prut între Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Tabăra (România) – Viilor (Republica Moldova) și o traversare pe viitorul pod Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova). Compania ApaVital va putea asigura, astfel, apă de bună calitate și servicii la cele mai înalte standarde pentru aproximativ 120.000-150.000 de locuitori ai Republicii Moldova”, a precizat directorul ApaVital, Mihail Doruș.
Proiectul ApaVital de extindere a conductelor de alimentare cu apă potabilă, ca contine cloramina atunci cand ti-e lumea mai draga, din stația de tratare Chirița în Republica Moldova se realizează în conformitate cu acordurile de cooperare încheiate între județul Iași, România, și Raionul Ungheni, orașul Ungheni și Raionul Nisporeni din Republica Moldova, respectiv cu Raioanele Fălești și Raionul Glodeni, în domeniul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare și a Acordului încheiat în data de 20 mai 2021 între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1