S-a deschis sesiunea de selectie a proiectelor cu finantare nerambursabila. Sunt disponibile 1,8 milioane lei pentru ONG-urile din Iasi

0
60

Consiliul Județean Iași va acorda anul acesta finanțări nerambursabile în valoare totală de 1,8 milioane de lei, pentru activități non profit de interes public județean, în baza Legii 350/2005.
Proiectele se pot depune începând de astăzi și până la data de 18 aprilie 2023, ora 16.30, la sediul Consiliului Județean, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 69. Dosarele vor fi analizate ulterior de Comisiile de evaluare şi selecţionare, acest proces urmând să se încheie pe 31 mai.
“Dezvoltăm Iașul și prin creșterea capacității ONG-urilor din județul nostru de a implementa proiecte în și pentru comunitate. Am crescut în fiecare an sumele alocate pentru finanțarea nerambursabilă pe care Consiliul Județean Iași o poate acorda în conformitate cu Legea 350 din 2005, iar în 2023 avem alocată o sumă record de 1,8 milioane lei. După ani de zile în care fie sumele puse la dispoziție în cadrul programelor anuale au fost infime, fie comunicarea și consultarea dintre Consiliu și societatea civilă au fost inexistente, am reușit, în doar doi ani, să realizăm un adevărat parteneriat cu societatea civilă. Avem speranța că și în acest an vom avea mai multe ONG-uri, mai multe proiecte depuse, mai multe proiecte finanțate și un grad de accesare mai mare, ceea ce nu poate însemna decât mai mulți beneficiari și o comunitate mai activă și mai dezvoltată’’, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.
Suma de 1,8 milioane de lei alocată pentru Program anul acesta este este defalcată după cum
urmează:
• siguranţa cetăţeanului şi ordine publică – 50 mii lei,
• educaţional – 200 mii lei,
• tineret – 200 mii lei,
• cultură – cultură scrisă 100 mii lei,
– alte proiecte culturale 100 mii lei
• social – 250 mii lei.
• promovare turistică – 75 mii lei,
• protecţia mediului – 75 mii lei
• sportul de performanţă – 600 mii lei,
• sportul de masă – 150 mii lei
Pe toată durata de depunere a proiectelor pot fi adresate în scris cereri de clarificare la adresa de email ghiseu.unic@icc.ro. Informații suplimentare se pot solicita și la numărul de telefon 0232.235.100 interior 284. Detalii despre program puteți găsi și pe site-ul Consiliului Județean www.icc.ro, accesând linkurile:
http://www.icc.ro/ro/finan%C8%9B%C4%83ri-nerambursabile-conform-legii-nr-3502005-8131, pentru finanțare nerambursabilă pe domeniile: social, cultural, educațional, tineret, promovare turistică, protecția mediului, siguranța cetățeanului și ordine publică.
http://www.icc.ro/ro/finan%C8%9Barea-nerambursabil%C4%83-proiectelorac%C8%9Biunilor-sportive-12729, pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor și actiunilor sportive.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =