S-a semnat contractul pentru proiectarea drumurilor judetene de legatură cu Aeroportul

0
74

Consiliul Județean Iași, prin Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași, a semnat contractul pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier spre Aeroportul Internațional Iași. Este vorba despre modernizarea drumului județean DJ 282G: lim. Municipiul Iasi – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) și realizarea drumului de legătură din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul Internațional Iași (aproximativ 3 km). Firma care a câștigat licitația este S.C. SIMPA CONSULT S.R.L., iar valoarea contractului este de 184.589,60 lei (fără TVA).
Prin semnarea contractului pentru întocmirea documentațiilor tehnico-economice privind modernizarea drumurilor de legătură către Aeroportul Internațional Iași, intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii aeroportuare care să facă cinste județului nostru și regiunii Moldovei. Structura noului terminal de la aeroport este realizată în proporție de 100%. Montajul elementelor prefabricate ale terminalui de pasageri T4 a fost terminat mai repede cu aproximativ o lună decât termenul prevăzut în graficul de lucrări. Astfel, avem garanția, fiind în avans cu lucrările, că vom finaliza la timp terminalul T4, care va fi al doilea cel mai mare din România. Dar pentru a avea un aeroport modern, la standarde europene, avem nevoie și de o infrastructură care să susțină acest ritm de dezvoltare. De aceea, ne-am asumat modernizarea DJ 282 G și realizarea drumului de legătură către aeroport, în total 9,5 km de drum. Am avut această strategie încă de la momentul conturării proiectului noului terminal și am făcut toate demersurile, în paralel, pentru a construi variante alternative de acces. Printr-o colaborare foarte bună între CJ, DJADP și proiectant, sunt convins că vom face o treabă foarte bună și vom putea finaliza documentațiile într-un timp cât mai scurt. În primăvara anului viitor, când T4 va fi operațional, îmi doresc ca ieșenii să poată beneficia și de noua infrastructură rutieră’’, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.
Până la baza Lacului Aroneanu, unde vor fi două sensuri giratorii, drumul va avea patru benzi, iar până la Rediu Aldei vor fi două benzi, cu acostamente consolidate, astfel încât să asigurăm confort în trafic și viteză de deplasare corespunzătoare. Totodată, prin tema de proiectare, vrem să realizăm trotuare pe tot intravilanul comunei Aroneanu, iar partea de acces spre Aeroport vrem să o gândim pentru următorii 50 de ani”, a declarat directorul DJADP Iași, Ciprian Ciucan.
Este un proiect mult așteptat de noi. Investițiile de la Aeroport aduc și comunității noastre beneficiul de modernizare a acestor drumuri, care pentru noi înseamnă foarte mult. Realizarea drumului județean care duce la Rediu Aldei așa cum l-am gândit noi va rezolva problema comunității la un nivel pe care nu îl putem asigura astăzi. În plus, cele două sensuri giratorii de la Lacul Aroneanu vor fluidiza accesul spre Șorogari și Dorobanț. Așteptăm, de asemenea, cu mare interes și viitoarea bandă care va veni din autostrada A8 și va face conexiunea cu Aeroportul’’, a declarat primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi.
Termenul pentru proiectarea drumurilor județene care vor face legătura cu Aeroportul Internațional Iași este de 90 de zile calendaristice, de la ordinul de începere a prestării serviciilor.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here