Să mergem la Operă! Doar o zi ne mai desparte de grandiosul debut al stagiunii 2018-2019 la Opera Natională Română Iasi

0
50

Opera ieșeană își va redeschide porțile spre lumea fascinantă a artei lirice cu spectacolul „Les Indes galantes ” (Indiile galante) de Jean-Philippe Rameau. Spectaculoasa reprezentație, în regia magistralului Andrei Șerban, va avea loc mâine, cu începere de la ora 18:30.

Spectacolul, care va aduce pe scenă o mie de costume, beneficiază de o distribuție de excepție: Cristina Grigoraș (Hébé, Zaïre, Fatime), Andreea Chinez (L`amour), Valentin Călugărici (Bellone), Manuela Ipate (Phani), Nicoleta Maier (Émilie), Andrei Fermeşanu (Valére), Daniel Mateianu (Osman), Lăcrămioara Hrubaru Roată (Zima), Jean Kristof Bouton (Adario), Alexandru Savin (Damon), Victor Zaharia (Don Alvar). 

Așa cum ne-am obișnuit, nici de la acest spectacol nu vor lipsi debuturile. Șansa de a se afirma în noi roluri le revine soliștilor Andrei Yvan (Huascar), Olivian Andrișoae (Don Carlos) și Petru Pavel (Tacmas). Dirijorul care va ridica pentru prima dată cortina în stagiunea 2018-2019 este maestrul Ciprian Teodorașcu.

Timp de trei ore, cât durează spectacolul, spectatorii vor fi purtați pe tărâmuri magice unde se vor întâni cu incașii din Peru, turcul generos și sălbaticii din America. De asemenea, vor fi celebrate prin cântece și dansuri florale Serbările Persane, o sărbătoare a florilor și a dragostei. O poveste cu prinţese şi prinţi, cu ţărmuri exotice unde îndrăgostiţi despărţiţi de soartă se regăsesc fericiţi, unde un Paşă plânge după o iubire nefericită… Așa este perceput spectacolul-poveste al maestrului Andrei Șerban.

O extraordinară lucrare a compozitorului francez Jean-Philippe Rameau, pe care regizorul a pus-o în scenă la Opera Garnier din Paris, în 2003. Nouă ani mai târziu, maestrul i-a oferit și Iașului privilegiul de a avea premiera acestui spectacol. Opera Națională Română Iași rămâne singura insituție de profil din țară cu acest titlu în repertoriu. Spectacolul a primit Marele Premiu la Galele Premiilor Operelor Naționale în 2014.

Pentru acest spectacol mai sunt bilete disponibile. Tichetele pot fi achiziționate atât de la Agenția Operei (situată în foaier) cât și de pe www.operaiasi.ro. Deoarece montarea spectacolului nu este adresată copiilor cu vârsta sub 7 ani, accesul acestora nu este permis în sala de spectacole.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =