Sala de operatie de ultima generatie la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi

0
69

Cea mai modernă sală de operație în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale din sud estul Europei va fi inaugurată mâine la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. N. Oblu.”  (Neurochirurgie).

Sala dispune de un sistem de imagistică de înaltă performanță, fiind echipată cu sistemul de ultimă generație O-Arm2, un sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional, care oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei și nu numai.

Sistemul folosit de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie crește astfel nivelul de siguranță și protecție atât pentru chirurg cât și pentru pacient, acesta dând echipei medicale posibilitatea de a performa în intervenții chirurgicale complexe.

Suntem în era unei evoluții continue a medicinei și suntem interesați să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical. La acest spital avem un colectiv foarte bine pregătit și se observă aplecarea acestuia spre performanța medicală. Faptul că la Iași avem un asemenea bloc operator este meritul acestor specialiști. Consiliul Județean va sprijini în continuare sănătatea. Este necesar să demonstrăm că se poate face medicină de înaltă clasă și la noi, iar medicii nu trebuie să mai ia calea străinătății pentru a se afirma și pentru a trata pacienții așa cum se cuvine”,  a afirmat Maricel Popa Președintele Consiliului Județean Iași.

O Arm 2 este cel mai avansat sistem de imagistică intraoperatorie la nivel mondial. Sala de operație mai dispune de un sistem de monitorizare neurofuncțională intraoperatorie NIM-Eclipse și o masă de operație radiotransparentă din fibră de carbon.

Neuronavigaţia constă în aplicarea tehnicilor de calcul avansate în neurochirurgie, combinând cele mai bune practici şi metode din neurochirurgia clasică cu tehnologie de ultimă generaţie, oferă neurochirurgului posibilitatea investigării pacientului intraoperator, prin intermediul aplicaţiilor software fiind posibilă vizualizarea regiunii de interes în 3D și dă posibilitatea alegerii traiectoriei şi locaţiei optime minimal invazive de abordare.

Dotarea unității noastre medicale cu un astfel de sistem de ultimă generație reperezintă un pas în demersul nostru de transformare a Spitalului de Neurchirurgie într-un centru de pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași, a afirmat Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =