Salarii de 200 de euro in filiala ieseana a companiei conduse de cel mai bogat om din istorie

0
56

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din toate timpurile, după ce averea netă a CEO-ului Amazon a atins luni 105,1 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare parte a sumei provine din cele 78,9 milioane de acţiuni pe care le deţine la Amazon, companie cu birouri la Iaşi, a căror valoare a crescut luni cu 1,4%, crescându-i averea netă cu 1,4 miliarde de dolari.

Bezos deţine, de asemenea, participaţiuni la The Washington Post (WP) şi Blue Origin, o companie privată de călătorii spaţiale care intenţionează să ducă turşti în spaţiu. În octombrie 2017, Bezos s-a îmbogăţit peste noapte cu aproape 7 miliarde de dolari datorită creşterii acţiunilor Amazon.

Potrivit celor care asigura securitatea sediului Amazon de pe strada Sf. Lazar din Iasi, salariul unui agent de securitate ajunge la “incredibila” suma de …1000 de lei. Aceasta mizerie de retributie este cauzata de externalizarea acestui serviciu catre firme conduse de borfasi care fac averi din evaziune fiscala si exploatarea angajatilor.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 − 36 =