Salarii nesimtite pentru sefii studiourilor regionale Radio Romania: cel mai mic- 11.992 lei/lună.

0
75

Orice persoană sau firmă care are contract cu un furnizor de energie electrică beneficiază de privilegiul de a plăti lunar 2,5 lei, respectiv 10 lei pentru radioul public, chiar dacă mulţi dintre aceştia nici nu ştiu că mai există aşa ceva. Teoretic, există şi varianta de a nu achita aceşti bani, dar pentru mare parte dintre cei cărora li se bagă mâna în buzunar este mai comod să renunţe la câţiva lei decât să piardă timpul pe la E.ON, ENEL sau pe la cine ştie ce instituţii.
Societatea Romana de Radiodifuziune este entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea aşa-zisul radio public, iar aceasta a avut în 2014 şi 2015 un număr de 2.168 angajaţi. Cel mai probabil mai mulţi decât la toate celelalte radouri din România la un loc (eventual şi cele din Bulgaria). Chiar dacă cei mai mulţi dintre aceşti salariaţi se regăsesc (în acte, posibil şi în realitate) la sediul central din Bucureşti, există o componentă importantă în cadrul studiourilor teritoriale/regionale, 8 la număr: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Reşita, Târgu Mureş şi Timişoara (da, în Capitală există şi studio regional).
Pentru că, la început de an, e bine să îţi faci prieteni noi, m-am gândit să prezint câteva din realizările acestor “unităţi media complexe” (aşa se prezintă pe unul din site-urile lor) şi voi începe cu trecerea în revistă a salariilor încasate de directorii studiorilor regionale (oficial numiţi manageri), conform declaraţiilor de avere depuse de aceştia în 2016 şi care fac referire la anul fiscal 2015. Astfel, repar şi nedreptatea făcută anul trecut de Reporter de Iasi, care a călcat în picioare doar directoarea Radio Iaşi, Claudia Cracalneanu.
În 2015, şefa de la Radio Iaşi a încasat 143.904 lei, adică o medie de 11.992 lei/lună. Desigur, salariul de bază este mai mic, dar primele şi alte bonusuri au dus la această sumă, care este în valoare netă. Tot anul trecut, Claudia Cracaleanu şi-a cumpărat o remorcă, probabl ca să poată transporta banii încasaţi de la radio.
În 2014, individa menţionată a primit “numai” 116.982 lei (9.748,50 lei/lună), ceea ce înseamnă o creştere de 23% în 2015. Teoretic, echipa de la Radio Iaşi are 76 de membri. Lăudabil gestul de a prezenta inclusiv şoferii şi pompierii.
sursa: Supervizor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here