Săptămâna viitoare începe înscrierea elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a la colegiile naționale și liceele teoretice din Iași

0
59

Începând cu săptămâna viitoare, în colegiile naționale și liceele teoretice din municipiul Iași care școlarizează elevi de gimnaziu, va începe procesul de înscriere (online) a elevilor de clasa a IV-a în clasa a V-a, anul școlar 2020-2021, perioada agreată de toate unitățile școlare, în urma consultării acestora, fiind 27 mai – 12 iunie 2020. În situația în care numărul de elevi înscriși depășește numărul de locuri, va fi organizată și o etapă de selecție, la aceeași dată în toate unitățile implicate.

În conformitate cu adresa M.E.C. nr. 29852/22.05.2020, perioada de susținere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021, în vederea realizării noilor formațiuni de studiu, este 26 – 30 iunie 2020.

Probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/securitate, în vigoare, pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele de admitere în clasa a V-a se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probei de admitere la clasa a V-a, elaborat/e la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși.

Școlile implicate vor oferi celor interesați toate informațiile necesare, prin postări pe site-urile proprii, telefonic, prin serviciul secretariat, pentru finalizarea în cele mai bune condiții a acestei etape importante pentru absolvenții din clasa a IV-a, care își doresc să își continue studiile la colegii naționale sau licee teoretice din județul Iași.

Inspectoratul Școlar Județean va monitoriza procesul de selecție în toate etapele derulării sale, în vederea respectării prevederilor legale, a condițiilor de siguranță a copiilor, precum și a dreptului acestora la șanse egale și acces nediscriminatoriu la educație.

Aida POPA                                                                                                                  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

38 − = 33