Sărbătorește Ziua Armatei României, la Palas: echipamente militare, trasee de antrenament pentru copii și ateliere, prezentate de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

0
102

Săptămâna aceasta, la Palas, este marcată Ziua Armatei României, care se sărbătorește anual la nivel național pe 25 octombrie. Alături de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”, vă așteptăm să vă bucurați de un traseu de antrenament pentru copii și o expoziție de tehnică și echipamente militare. Toate acestea se vor desfășura în data de 18 octombrie, în intervalul orar 12.00-15.00

Un Vehicul cu Mare Mobilitate Tactică (URO VAMTAC) și o autospecială de poliție militară Dacia Duster sunt cele două modele de mașini pe care curioșii le pot descoperi în grădina Palas. Cei mici şi cei mari sunt încurajați să participe la atelierele de comunicații și informatică, geniu și apărare împotriva atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare.

În parc, va mai fi amenajat de cercetașii Brigăzii 15 Mecanizată și un loc de campare, care va fi dotat cu corturi individuale și materiale necesare pentru supraviețuire, dar și o poziție fortificată pentru aruncător de bombe de 120 mm. Copiii au parte și de un traseu utilitar-aplicativ, unde își vor testa abilitățile fizice, sub îndrumarea militarilor.

Totodată, Centrul Militar Zonal Iași va avea în parcul Palas un stand al Biroului de Informare-Recrutare, unde doritorii pot afla mai multe informații despre cariera militară.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here