Scandal la Federatia Romana de Sah! Campioana europeana la sah, anunta retragerea din cauza umilintelor unui antrenor federal

0
74

Pentru sahistii ieseni, fiecare turneu la care participa este un efort financiar urias din partea parintilor. Copilaria, fiecare vacanta sau zi de nastere, este pierduta pe altarul acestui sport pentru care majoritatea tinerilor se dedica , minte si suflet, “pe stomacul gol”, din cauza unei subfinantari nesimtite.

Ei bine, tocmai aceasta generatie de sacrificiu, de sportivi de aur ai Iasului, a fost umilita astazi de un reprezentant al FRS, antrenorul federal de sah, Radu Breahna (foto antrenorul cu parul alb).

Intr-o postare pe pagina FRS, acesta a criticat in termeni extrem de duri rezultatele obtinute de sahistii ieseni la meciul online de juniori Romania –Georgia. Vizata in mod direct de cuvintele dure ale acestui antrenor a fost sportiva ieseana Ema Obada, campioana europeana la sah. 

Parintii campioanei europene anunta retragerea acesteia din campionatele de sah

Imediat dupa jignirile aduse tinerilor sportivi de catre acest antrenor fara minte, postarea a fost editata in termeni decenti si obiectivi. Acest lucru nu a fost de ajuns pentru a opri, in primul rand, reactiile parintilor acestor copii.

Surprinzător de slabă evoluția celui care a scris articolul”, a spus Mihai Stefan

Ar trebui semnata aceasta opera de arta. Am vrea sa stim si noi, cei care cotizam la FRS, cine poate scrie o asemenea recenzie (ca sa nu fiu mai dur)”,. Marian Gavrilescu

“Felicitări” autorului! Poate nu mai scrieți! Felicitări copii, orice rezultat ați obținut!”, Mircea Dumitru

Pentru a spala federatia de rusine, presedintele acesteia a incercat stangaci sa transmita o pozitie oficiala, tratand, in fond, acest incident, la “fapt divers”.

Vreau sa cer scuze tuturor pentru “recenzia” d-lui Radu Breahna! Va promit ca nu se va mai întâmpla! “, a transmis Sorin Avram Iacoban, presedintele FRS.

Scuzele acestuia se pare ca nu au avut un efect la fel de puternic precum jignirile lui Radu Breahna, deoarece tatal Emei Obada a anuntat ca isi va retrage copilul din sah.

  “Acesta a fost ultimul meci on-line pentru FRSah la care a participat Ema. Aveti posibilitatea sa alegeti pentru viitoarele turnee pe cine doriti d-voastra. Mult succes!”, a transmis Gabriel Obada.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 − = 18