Scandal sub geamurile lu Chirica! Infractorii din caminul Decebal au luat cu asalt Primaria. Un condamnat penal a amenintat ca se sinucide

0
109

În cursul dimineții de astăzi, 13 noiembrie 2023, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași a avut loc un incident. Acesta a fost declanșat de două persoane care urmează să fie evacuate din Căminul Decebal.

Una dintre persoanele care trebuie să fie evacuate în urma sentinețlor judecătorești, P. L. P., a reușit să evite forțele de ordine aflate la fața locului și a escaladat clădirea de lângă sediul Primăriei Municipiului Iași. La această oră un negociator al Jandarmeriei încearcă să îl convingă să coboare.

L. P. urmează să fie evacuat din Căminul Decebal prin hotărâre judecătorească, în urma unei sentințe de condamnare și încarcerare la 3 ani și 3 luni închisoare pentru lovire și alte violențe (a obligat pe cineva să bea urină, în camera de cămin). Are datorii la bugetul local în cuantum de circa 16.500 de lei, majoritatea pentru contravenții la Legea 61 / 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

O altă persoană care urmează să fie evacuată din Căminul Decebal, G. C., are o hotărâre judecătorească în acest sens în urma acumulării de datorii la bugetul local de 20.000 lei din amenzi contravenționale pentru nenumărate scndaluri făcute în cămin..

Printre protestatari se remarcă și doi instigatori cunoscuți, E. V., recomandată ca artist plastic și militant pentru un partid politic, și G. P., fost beneficiar de servicii sociale, care a pierdut definitiv mai multe procese pentru acordarea cu prioritate a unei locuințe sociale, și care a acumulat deja datorii la bugetul local de 39.000 de lei, din care 34.400 lei din amenzi date de Poliție pentru contravenții la Legea 61 / 1991.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here