Scapam de rable pe strazi? Iasul liciteaza pentru achizitia a 80 de autobuze Euro 6

0
52

In urma procedurii de licitație privind cumpărarea de autobuze noi, în baza creditului contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), au depus oferte un numar de 17 firme.

La începutul săptămânii trecute am lansat în mod oficial licitația internațională pentru achiziția a 75 – 80 de autobuze noi Euro 6 prin intermediul împrumutului de la BERD. Anunțul a fost postat pe portalul de licitații al BERD, iar termenul până la care pot fi depuse oferte este 18 mai”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri și o lățime de 2,5 metri, câte trei uși cu două pliuri duble, vor putea transporta minim 90 de pasageri și vor avea minim 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilități și spațiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri și în cabina conducătorului auto.

Cumpărarea noilor autobuze este posibilă datorita acordului de împrumut privind reînnoirea întregului parc auto al Companiei de Transport Public SA semnat în decembrie 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi BERD. Suma pe care o a împrumutat-o Municipiul Iaşi este de aproximativ 15 milioane de euro, cu aceşti bani urmând a fi cumpărate autobuze noi, cu norma de poluare Euro 6. Împrumutul are o perioadă de grație de doi ani și o perioadă de rambursare de 10 ani.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here