Schimbari istorice in centrul Iasului! Tramvaie pe b-dul Independentei si zona pietonala pe strada Cuza Voda (FOTO)

0
72

Parcul de la Teatrul National din Iasi va fi extins atat in jurul edificiului de cultura cat si pe latimea acestuia, presand limitele cu Hotelul Sf. Nicolae si platanii care marginesc strada I.C. Bratianu. Mai mult, strada Cuza Voda ar putea fi transformata in pietonal iar Teatrul Cub desfiintat. Proiectul de reabilitare a parcului a fost prezentat in sedinta de astazi a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

teatru1

Printre principalele modificari aduse de acest proiect se numara extinderea parcului pe zona de nord-est prin trasformarea în spaţiu pietonal a actualei străzi Cuza Vodă şi eliminarea chioscurilor si panourilor publicitare.

„S-a adus în discuţie posibilitatea extinderii parcului de la Teatrul Naţional astfel încât statuia lui Miron Costin să fie inclusă în acest parc, iar circulaţia să se facă pe I. C. Brătianu. Despre circulaţia cu tramvai sunt două idei avansate, una prin care circulaţia tramvaiului să rămână aşa cum este pe Cuza Vodă iar autoturismele să nu mai circule pe acolo şi alta prin care circulaţia de tramvai să se ducă pe Independenţei”, a spus Chirica.

teatru2

Mai mult, sefii Primariei propun realizarea unei piaţete pietonale în jurul statuii lui Miron Costin şi scoaterea acesteia din contextul circulaţiei carosabile. O alta mare schimbare vizeaza eliminarea „Teatrului Cub”, prin transportarea acestuia in judet, iar în locul acesteia să fie amenajat un amfiteatru in aer liber.

„Se propune desfiinţarea cubului care a fost gandit provizoriul până la finalizarea lucrărilor la Teatrul Naţional, acesta va fi scos de acolo iar în locul lui va fi ridicat un amfiteatru pentru spectacole în aer liber şi de promovare a artiştilor invitaţi la teatru”, a spus Mihai Chirica.

teatru23

Valoarea totală a proiectul, fără parcarea subterana, este de aproape 35 milioane lei fără TVA.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here