Concurenta de top pentru Spitalul Arcadia. Regina Maria, reţeaua de clinici private, se extinde si la Iasi

0
75

Regina Maria, una dintre cele mai mari reţele de servicii medicale private din România va investi în acest an peste 5 milioane euro în extinderea în oraşe în care nu este prezentă, cum ar fi Iaşul.
Regina Maria estimează o creştere a cifrei de afaceri cu peste 20%, la 67 milioane euro, şi un EBITDA de 12 milioane euro.
Anul trecut ne-am consolidat prezenţa în Bucureşti, Cluj, Constanţa, am investit în echipamente şi am deschis o clinică în Craiova, pentru că a fost o oportunitate pentru noi. Anul acesta ne vom extinde şi în alte oraşe în care nu suntem prezenţi. Ce pot să vă spun acum este că am semnat pentru Iaşi, unde vom deschide un centru cu servicii integrate (policlinică, laborator, abonamente, imagistică) într-un spaţiu de 1.200 metri pătraţi şi în care vom investi 1,4 milioane euro. Inaugurarea va fi în a doua jumătate a anului. Vizăm şi alte deschideri”, a declarat Fady Chreih, directorul executiv al Regina Maria.
El a adăugat că nu ia în calcul achiziţii de jucători mai mici, focusul fiind pe creştere organică.
Anul trecut am crescut, organic, cu 19% şi ne-am atins bugetul, am înregistrat 55 milioane euro cifră de afaceri netă consolidată la nivel de grup. Am obţinut şi un EBITDA de 8,3 milioane euro. Toate liniile de business şi-au atins bugetul. Pentru anul acesta ne-am bugetat o creştere mai mare, de 21-22%, la 67 milioane euro şi un EBITDA de 12 milioane euro“, a mai spus Chreih, precizând că în buget nu a fost luată în calcul o creştere a preţurilor.
Potrivit şefului Regina Maria, 50% din business este generat de abonamente şi 50% fee for service (retail), iar pe domenii 50% reprezintă sănătatea femeii şi a copilului, însemnând consultaţii de obstretică ginecologie, mamografii, ecografii, consultaţii de pediatrie, intervenţii. Următoarele în top sunt medicina internă, ORL şi oftalmologia.
Regina Maria are 275.000 de abonamente, dintre care 3.700 abonamente cu cel mai mare preţ (60-65 euro) – Premium Star. Rata de retenţie pe segmentul corporate a fost anul trecut de 98%. Piaţa totală a abonamentelor se ridică la 600.000-650.000 de abonamente.
Compania are încheiat contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru unele sevicii , dar acesta reprezintă sub 7% din cifra de afaceri a companiei.
Reţeaua Regina Maria este formată din 21 de policlinici, patru spitale, două maternităţi, trei campusuri medicale, cinci centre de imagistică, 7 laboratoare acreditate, o bancă proprie de celule stem şi peste 140 de policlinici partenere la nivel naţional. Spitalele generează circa 27% din cifra de afaceri.
Compania are peste 3.000 de angajaţi, după ce anul trecut a angajat circa 300 de persoane. În acest an, Regina Maria a bugetat o creştere a numărului de angajaţi cu peste 300 de persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here