Schimburi de terenuri pentru parcul industrial de la Pascani si centura usoara de ocolire a Iasului

0
70

Consiliul Județean Iași a votat, în ședință ordinară, 64 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, 25 se referă la activitatea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Este vorba, în principal, despre construirea viitoarelor case de tip familial, care vor înlocui centrele de plasament, dar și despre o nouă asociere cu HHC România, în vederea închiderii Centrului Rezidențial “Mihail Sadoveanu’’ din Pașcani.
În unanimitate au fost votate două proiecte privind reabilitarea și modernizarea Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul’’, respectiv documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a indicatorilor tehnico – economici și depunerea cererii de finanțare prin PNRR, Componenta C5 – Valul Renovării.
În ședința de plen, s-au făcut noi pași și pentru „Înființarea centurii uşoare de ocolire a Municipiului Iaşi”. Astfel, a fost aprobată trecerea în domeniul public al județului a unui tronson de drum comunal din Horlești, cu indicativul DC 26B cu o lungime de aproximativ 5,2 km, și a unui tronsol de drum comunal din Voinești, cu indicativul DC 26B Lungani – (limita comunei Voineşti) Voineşti – DJ 248A, în lungime de 4,2 km.
În vederea construirii Parcului Industrial Pașcani, s-a decis trecerea în domeniul public al Județului Iaşi a unui teren in suprafață de 579.500 mp, din suburbia Sodomeni. În administrarea Consiliului Județean a trecut, astăzi, și Palatul Sturdza de la Miroslava, monument istoric ce are urgent nevoie de restaurare.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here